Sin7Sins
Purgatory Princess

Tracks
1. Heart of Stitches
2. Stronger
3. Take Your Hands Off Me
4. Say What You Want
5. No Tears Left
6. Bittersweet Dreams
7. The Great Illusion of Control
8. Jerusalem
9. Different Place, Different Stage
10. Touch of Pandora


Band:
Lotus – Vocals
Gen Morphine – Guitar and vocals
Tristan Hex – Guitar
Corbin Crow – Bass


Discography:
Perversion Ltd. (2010)

Carnival of no Tomorrow (2012)


Guests:


Info:
All songs written by Gen Morphine and Recorded by Sin7sinS
Artwork by Gen Morphine
Photos by Studio Mystica
Mixed and produced by Dan Swanö

Released 2014-11-24
Reviewed 2015-01-05

Links:
sin7sins.com
myspace
youtube

Holländarna i Sin7Sins kan knappast beundras för sina snygga skivomslag för den detaljen tycks vara något de inte direkt brytt sig alltför mycket om. Det är deras tredje album där det senaste Carnival of no Tomorrow var ett väldigt tilltalande album från detta kvinnofrontade gotiska metalband som frontas av en dam som kallas för Lotus och det har en morfinsnubbe som låtskrivare och gitarrist. Purgatory Princess heter det senaste av deras album, ett som har fått ett allt annat än snyggt skivomslag om jag säger så.

Kvinnofrontad metal med ganska bra driv och variation, melodiöst men också med en del driv. Lotus har en skönt rockig stämma, mycket energi har hon att erbjuda. Snygg produktion, intressant ljudbild och precis som senast är albumet mixat och producerat av Dan Swanö vilket förstås borgar för en viss kvalité. Dessutom håller bandet sig på mattan när det gäller speltiden så man slipper lyssna ad infinitum vilket alltid är bra, 42 minuter tar det att lyssna sig genom hela albumet. En väldigt kompetent produktion detta, ljudbilden passar riktigt bra.

Väldigt bra album detta, bra låtar, bra driv, bra energi och riktigt fin produktion, det finns definitivt massor av positivt att säga om detta album och det är definitivt något bandet förtjänar. Jag ser inga direkta svagheter och jag tycker att de bjuder på musik som bör tilltala många av de som gillar melodiös metal. Ett varmt rekommenderat album helt enkelt, speciellt för er som gillar kvinnofrontad hårdrock, värt att kolla upp för er.

Svårt att säga så värst mycket mer, det finns många bra låtar på detta album där trion med Heart of Stiches, No Tears Left tillsammans med Bittersweet Dreams är det allra mest tilltalande. De har en hyfsat unik stil också så de låter inte som allt annat, känns på något sätt som en nederländsk grej det där med spännande personlig kvinnofrontad metal. Fult skivomslag, snygg musik, så kan man sammanfatta detta det tredje albumet från Sin7Sins.

HHHHHHH

 

Label: Suburban Records
Tre liknande band: Within Temptation/Hydrogyn/After Forever
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english