Drawers
s/t

Tracks
1. Once and for All
2. Mourning
3. It's All About Love
4. Bleak
5. Take Stock
6. Shadow Dancers
7. Words
8. Detour


Band:
Jérémie Ruiz - Bass
Olivier Lolmède - Drums
Alexandre Berenguer - Guitars
Laurent Bringer - Guitars
Niko Bastide - Vocals


Discography:
This is Oil (EP 2008)
All is One (2011)


Guests:


Info:

Released 2014-02-11
Reviewed 2014-03-13

Links:
myspace
bandcamp
katoxin

En kvintett från Frankrike, ett band som tycks hyllas på av flera recensenter jag stött på när jag efterforskat (dock ingen recensent som ger annat än positiva omdömen). Det låter ju lovande, töntigt omslag och ganska knasigt namn men fransmännens tredje album verkar ha en del att erbjuda om man ska tro vad vissa andra säger. Jobbigt namn för den som vill söka information på nätet men detta är bandets andra album som följer det (enligt skivbolaget) hyllade debutalbumet All is One som släpptes 2011. Det talas om Stoner och Sludge, inga alltför intressanta genrer egentligen så vad ska man egentligen säga om detta album?

Tungt, ingen pardon, mycket energi. Sångaren gormar ut vad som tycks vara frustration och så vidare. Kort och koncist är det och inte alltför mycket variation, åtta spår får vi och mindre än en halvtimmes speltid. Det är definitivt bra i en genre som denna. Produktionen är bra ljudbilden fungerar bra för musikstilen även om de knappast bör tilldelas några poäng för sin kreativa ådra, det låter ganska mycket som annat vi hört ur detta genre. Det kanske i sig inte är någon världsnyhet då den mesta nya musiken kopierar sina inspirationer och detta är inget undantag. Visst, fans av liknande band lär säkert tilltalas av detta band och deras musik.

Jag bekänner mig inte till den skaran av fanatiker men visst kan jag konstatera att detta är ett kompetent utfört album, visst finns det mer att önska av låtskrivandet men om man är fan av genren och tycker om sådant som är bekant är det nog som godis. Så för alla metalfans som inte gillar förändring och som gillar sludge, stoner eller vad man nu ska kalla det är det ett album väl värt att kolla upp. För oss andra är det ännu ett att slänga på högen av ointresse, ett album jag inte kommer att plocka upp igen.

Det är inte dåligt, det är bara ännu ett album, ett album som går mig helt obemärkt förbi. Det finns ingenting som väcker min uppmärksamhet, inget som fångar mitt intresse på detta album. Helt enkelt ett fullständigt ointressant album, ett bra gjort och bra producerat ointressant album.

HHHHHHH

 

Label: Katoxin Records
Tre liknande band: Baroness/Mastodon/Torche
Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english