Help! For Japan

Tracks
01. Help!
02. Help! (Tommy Heart Version)
03. Help! (Guitar Version)
04. Help! (Extended Version)


Band:
Don Airey - keys, piano
Leo Leoni - Guitar
Neil Murray - Bass
Hena Habegger - Drums
Tobias Sammet, Bob Catley, Andi Deris, Torstein Flakne, Marc Storace, David Readman, Claus Lessmann, Oliver Heartmann Bernhard Weiss, Michael Kiske, Ralf Scheepers, Tony Mills, Carsten "Lizard" Schultz, Tommy Heart - Vocals
Cede Dupont, Kyoji Yamamoto, Helge Engelke, Rold Grapow, Leo Leoni, Helly Wolter, Robert R. Rodrigo - Guitar solos


Discography:


Guests:


Info:
Produced & Mixed by Tommy Heart, Tommy Remm & Rene Schostak
Vocal arrangement by Tommy Heart
Masterig by TMM/Tom Müller Berlin Germany
Cover artwork by Kai Swillus
All income from sales to the Japanese Red Cross

Released 2012-03-09
Reviewed 2012-03-07

Links:
helpforjapan1.wordpress.com
avenue of alliesLåt mig göra en liten jämförelse, Japan med ett BNP på nästan 5000 biljoner dollar, det fjärde rikaste landet i världen mot till exempel Etiopien med ett BNP på knappa 95 miljarder dollar. Japan har en medellivslängd som är på över 83 år medan en man i Etiopien lever 56 år och en kvinna 60 år, i Japan kan i stort sett alla läsa medan hälften är analfabeter i Etiopien. Etiopien har strukturella problem att bygga upp en infrastruktur och ta tillvara på landets resurser medan Japan sägs vara ett av de mer sofistikerade länderna i världen med god ekonomi och allt det där. Så varför ska det göras en massa skivor för att samla in pengar till ett land som valt kortsiktig vinning framför rustning för det oundvikliga, när det oundvikliga väl händer? Varför görs det inte skivor där intäkterna går till att hjälpa länder eller befolkningar som verkligen behöver hjälp? Nu kanske du tycker att jag är oempatisk med det japanska folket men dessa val- och delfinplågare och slaktare som gärna matar sina skolbarn med kvicksilverberikat delfinkött har själva valt politiker som ignorerat den alltid överhängande faran av tsunamier och det i ett land där sådant är vanligare än någon annanstans i världen, det kan låta kallt men det har sig själva att skylla. Människor som förtrycks av diktatorer, folk i före detta europeiska kolonier som lämnats i ruiner har inte haft möjligheten att köra huvudet i sanden när det gäller det oundvikliga. Jag tycker att om vi ska göra skivor som samlar in pengar till välgörenhet så ska det inte gå till Japaner, offer för orkanen Katrina, eller andra som drabbas i länder som har gott om pengar att reda upp sådant, lägg tryck på de styrande i stället. Så nog sagt om det, jag tycker personligen att istället för att köpa detta album kan ni ge pengar till organisationer som öronmärker insamlade pengar till dem som verkligen behöver hjälp.

Låten Help! är en Beatleslåt skriven av Paul McCartney och John Lennon och här görs den i en mer pampig version med många kända metalliska namn, kanske är det så att deras fans finns snarare i Japan än i Afrika varför de känner att de måste hjälpa japanerna snarare än några som verkligen behöver det. Om japanerna inte byggt upp ännu är det deras egen inkompetens snarare än något annat. Förutom huvudlåten finns en låt där initiativtagaren Tommy Heart ensam står för sången och en instrumental variant och sedan en längre version som är ungefär två minuter längre än den ursprungliga och hela vägen är det en ganska lugnt poplåt som vi får ta del av.

Jag gillar låten, framförandet är väldigt bra och syftet att samla in pengar till behövande tycker jag också är gott men det finns behövande mer värdiga än andra och Japan som är världens fjärde största ekonomi behöver inte välgörenhet, där behöver bara myndigheterna använda pengarna rätt, jag skulle tycka att det var fel med insamlingar för svenskar som drabbats av de här stormarna vi haft som till exempel Gudrun, i Sverige, i Japan och i västvärlden finns det nog med pengar för att lösa katastrofer och den i Japan kunde dessutom undvikits, men det är ungefär som att hoppa från en skyskrapa och sedan bli förvånad när man dör i landningen att strunta i att bygga upp vågbrytare och liknande för att minska effekterna av liknande katastrofer, och de kommer inte göra det i framtiden heller och sedan bli lika förvånade när det händer igen. Men som sagt, låten är väldigt trevlig och bra att lyssna på men jag kan samtidigt ändå inte rekommendera att köpa den eftersom det är vettigare att lägga samma summa pengar på välgörenhet som faktiskt behövs.

HHHHHHH

 

Label: Avenue of Allies/Germusica
Tre liknande band: Beatles/Soul Doctor/Fair Warning
Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english