Mimikry
Jag Blöder Lika Mycket som Du

Tracks
1. Jag blöder lika mycket som du
2. Ni får aldrig in mig där
3. Nu vill jag hem
4. Jag kommer hem i morgon.


Band:
Hjalle (Hjalmar Östman)
Heavy (Jonas Stentäpp)
Mia Mästerbo
Johan Åsberg
Anders Brandström


Discography:
Automatiskt (2000)
Visar Vägen (2002)
Kryptonit (2004)
Uppsamlingsheatet (2005)
Alderland (2008)
Mimifierat (2010)


Guests:


Info
Producerad av Rikard Löfgren & Mimikry

Released 2011-03-04
Reviewed 2011-04-18


Links:
mimikry.nu
myspace
youtube

Minns ni TV-programmet på rymmen som gick på skräpkanalen för många år sedan? Vad kul, minns ni de fula rockarsnubbarna från Borlänge, Hjalle och Heavy också? Kul för er, de är nämligen två av medlemmarna i bandet Mimikry som enligt sitt promotionbolag släpper sitt första nya material sedan Aderland 2008, men det är inte sant eftersom de släppte en skiva även 2010, visserligen en skiva med covers men i alla fall, bolaget skriver material inte eget material så de verkar inte ha full koll. Nu är de i alla fall tillbaka med en ny EP som består av fyra egna låtar. Coverskivan Mimifierat kan ni faktiskt ladda hem gratis på bandets hemsida, något jag rekommenderar er att göra för att inte missa låtar som till exempel Borgarsvin och Högervindar för att inte glömma Doctor Stein (ni som inte gillar Freedomcallisering av den låten bode älska detta).

Musikaliskt är det så kallad trallpunk vilket är en genre jag aldrig hört talat om förrän jag läste att de tillhör den genren på wikipedia. Det är en energisk, melodiös och trallvänlig form av klassisk svensk punkrock, vilket förstå betyder att det är simpla melodier, snabbt och rakt utan krusiduller eller omsvep. Jag måste säga att jag faktiskt är lite av en smygfanatiker av just svensk punk på svenska (säg inget till någon om det bara, det skulle skada min image), jag menar band som Dia Psalma, En Svensk Tiger och Mäbe för att nämna några. Punk i allmänhet däremot skyr jag som pest, Sex Pistols, Green Day och Ramones gillar jag lika mycket som att få en arm avhuggen. Nåväl för att lämna sidospåret och fortsätta med denna recension, soundet är precis vad man kan förvänta sig av ett band i genren. Det mesta känns faktiskt väldigt bekant utan att jag kan placera det riktigt, kanske är det just därför de kallar sig för Mimikry (för ni vet väl vad det är?).

Fyra spår, inte speciellt mycket musik så det går onekligen fort att ta sig igenom skivan så varför recenserar jag den över en månad efter det att den släpptes frågar du dig och på det svarar jag att jag har ingen aning faktiskt. Jag tror det var för att jag försökte fundera ut olika lustiga saker att säga med anspelning på bandnamnet och sedan kom wikipedia och saboterade allt genom att tala om vilka som fanns i bandet och det råkade jag helt omedvetet skriva dit innan jag han komma in på den biologiska meningen med mimikry. Det är ett fascinerande koncept som det delvis faktiskt känns som att bandet med samma namn tillämpar, ni får väl wikipedia det och se vad det betyder om ni inte vet vad det.

De fyra spåren på denna EP här rätt bra, det tredje spåret är det bästa tycket jag och melodin är så väldigt bekant men ändå kan jag inte placera den och innan du säger att jag ska använda en sökmotor på internet (jag hatar ordet googla som akademin helt idiotiskt godkänt) så kan jag bara säga att jag inte orkar utan jag kan lika bra leva i ovisshet eftersom annan musik nu i alla fall kommer att ockupera vad jag funderar kring och denna låt kommer att försvinna ur mitt medvetande snart även om jag säkert kommer att återvända till den någon gång, man kan ju spela hela Mimifierat och denna utan att det känns som mer än en skiva.

Jag är ingen större fan av EP-skivor och Jag Blöder Lika Mycket Som Du är onekligen inte mycket längre än en kvart och det känns ofta inte helt värt att spela så lite musik eftersom det tar slut så pass fort.

Trallpunk på ett väldigt bra sätt även om jag hade föredragit att de gjort en hel skiva med någonstans runt fyra lika långa spår till.

HHHHHHH

Label - Krypton/Triada/Sound Pollution
Tre liknande band - Dia Psalma/Mäbe/En Svensk Tiger
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm