M.A.N.
Massive Audio Nerve

Spår:
01. Dead Set
02. Don't Wake Up
03. Logocide
04. Last Light Drains
05. Vivid Heart
06. Identical Abuse
07. False Memory Syndrome Pt 1 & 2
08. Slave Program
09. Mock At My Motion
10. Falling, Zero Status Zero


Band:
Tony Jelencovich (V)
Rob Hakemo (B)
Robguz (G)
Engberg (D)


Diskografi:
Obey, Consume, Reject (2007)
Peacenemy (2008)


Guests:


Info:
Svein Jensen (prod.)
Mixed by Ulrich Wild
Maor Appelbaum (Mastering)

Släppt: 2010-03-26
Recenserad: 2010-04-21


Länkar:
manmusic.net
myspace
tiefdruck

Full Scale Quarter Tone System, det är en selling point för detta band, kanske är det bara en benämning som alla andra för att försöka få detta band att verka mer intressant än andra band, det kan också vara något nytt precis som bandets promotor säger, läs vidare så får du se.

Musikaliskt dröjer det inte länge förrän jag tycker mig höra detta FSQTS som det talades om, på något vis är M.A.N.s sound lite annorlunda med ett distinkt och fylligt gitarrlir som faktiskt inte påminner om något annat jag hört, å andra sidan är jag inte direkt bevandrad i den genre som detta band befinner sig i.

Musikaliskt målar M.A.N. upp ett mustigt musikalsikt landskap med ett blytungt sound och en mastig produktion. Så med mycket must och mast målar M.A.N. en duk med många nyanser av tungt, och med de många lager bandet dessutom har finns det mycket att höra på denna skiva. Produktionen de har på denna skiva är klockren och på många sätt låter Massive Audio Nerve inte som något jag hört tidigare.

Jag hade svårt att bilda mig en uppfattning om denna skiva vid de första genomlyssningarna och har velat mellan olika uppfattningar både mer positiva och mindre positiva. Jag har åtminstone kommit fram till att jag gillar denna skiva skarpt, det är bra låtar och skönt sound.

Jag övervägde att ge denna skiva en femma i betyg men kom fram till att jag ändå var lite mer tveksam till detta, det är helt klart väldigt bra musik och den är skön att lyssna på men den är ändå inte kvalitétsmässigt riktigt där, där vid de där fantastiska skivorna.

Jag tror inte att det är det där nya systemet M.A.N. tillämpar som gör att jag gillar den här skivan, det är nog snarare att låtarna är bra och den energi som bandet visar upp här.

En massiv ljudnerv från en lastbilstillverkare är vad vi bjuds på, ett plus också för det vita skivomslaget och som avslutning kan jag bara konstatera att M.A.N. är väldigt nära en femma men faller på målsnöret.

HHHHHHH

Skivbolag - Tiefdruck Musik
Tre liknande band - Transport League/Korn/Mudvayne
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm