Spår:
1. Intro
2. Enstasy (The Theory of Maxwell's Demon)
3. The Serpent Song
4. A Ritual Killing
5. The Tragedie of Macbeth: Actus Quintus, Scena Quinta
6. End Time
7. Denial
8. In Absentia
9. Outro


Band:
S. Holliman (allt)


Diskografi:
Wanderings ('98)
In The Falling Snow ('08)
Requiem ('08)


Guests:


Info:

Släppt: 2009
Recenserad: 100129


Länkar:
dungeons-of-darkness.net
myspace
no colors records

1984, Sverige, Eskilstuna så föds jag. Jag växer upp i Mariefred i Södermanland, längst Mälarens strand och med slottet Gripsholm inpå knuten. I de väldiga skogarna runt Mariefred spenderar jag större delen av min barndom, med och utan vänner. När jag är 14 flyttar jag till Östersund. En flytt på totalt nästan 60 mil norrut. När jag är 18 flyttar jag till Falun, 21 till Stockholm. 23 tillbaka till Östersund. 24 till Sveg. Och nu, när jag är 25 år gammal och bor i Sveg, ett bortglömt hål mitt i ingenstans tvingas jag sitta och lyssna på den här jävla dyngan? Vad har hänt med mitt liv?

Missförstå mig rätt nu, det är ingenting direkt fel på Sveg egentligen, det är I Shalt Become och deras skiva 'The Pendle Witch Trials' som bara är rent skräp!

Innan ni säger något - jo, jag fattar. De är atmosfäriska, stämningsfulla och myyystiska. Eller de försöker åtminstone. Men det är så jäkla töntigt och så dåligt och så intetsägande bara. Wow, vi lirar en lite avslappnad gitarrmelodi i bakgrunden av typ sorl från en källare - ooooh. Hur kom de på den idén? Coola killarna som kraxar lite typ som en själv gör när man är förkyld och snyter sig och hostar till och så - det är deras bild av sång. Och så lite ylande också. "Brööööl", låter det. Till en melankolisk melodi på gitarren och ett tragiskt enformigt trumkomp. Och så keyboarden då som spelar samma typ B-skräckfilmsmelodi i låt efter låt efter låt med källarsorlet i bakgrunden.

Det är inte atmosfäriskt. Det är inte stämningsfullt. Och framförallt är det inte bra! Jag undrar hur de fått ihop sina låttitlar till just det dem blivit. The Tragedie of Mcbeth: Actus Quintus, Scena Quinta? Vad fan är det för titel? Eller Entasy (The Theory of Maxwell's Demon)? De sjunger ju för fan inte ens något! Och har de titlar som antyder någon form av inte fan vet jag!

Lägg ner istället! Det här är för fan inte skivmaterial, det är bara fånerier. Och så vill skivbolaget hävda att det skulle vara ett "masterpiece!" - dream on! I tvärtomvärlden kanske! I ett parallellt universum, kanske! I Bizarro-world, KANSKE! Det här är sämsta skivan jag fått på länge, och det säger inte så lite med tanke på vilket jävla skräp jag behövt lyssna på senaste tiden.

Mitt bästa råd: Lyssna inte! Till bandet: Lägg ned! Till skivbolaget: Lägg pengarna på någonting vettigt! Hjälp Haiti eller Svenska OS-komittén eller vad fan som helst, men släpp inte fler skivor som låter som aprumpor! Jävla bortkastat skräp är vad det är!

Ingen lämplig video funnen, tipsa oss på info@hallowed.se om ni har någon

HHHHHHH

Skivbolag - No Colours Records
Tre liknande band - Xasthur/Crimson Moon/I'm in a Coffin
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Caj Källmalm

I Shalt Become - The Pendle Witch Trials