Spy # Row
Blood Brothers

Tracks
1. Blood Brothers
2. I Ain't Falling
3. Follow Your Dreams
4. Every Day Counts
5. If You Say You Love Me
6. Forever
7. Nowhere To Run
8. My Chance
9. You Are Not Alone
10. Heartbreaker
11. We Not Go Quietly


Band:
Sam Niklas Jäger - vocals, bass
Tim Louis Jäger - guitar, vocals
Arian Gerhardt drums, vocals


Discography:
Debut


Guests:


Info:

Released 2019-04-26
Reviewed 2019-04-30

Links:
spyrow.de
youtube
bandcamp
fastball music

Blodsbröder utgör två tredjedelar av detta band som har ett ganska töntigt namn och deras debutalbum har ett ganska töntigt omslag. Men man ska förstås inte döma ett band efter hur töntiga de ser ut, åtminstone inte utan att lyssna på deras musik. Dock kan man utan att lyssna på musiken se att engelska inte är deras främsta språk, se bara på titlar som We Not Go Quietly för att skriva bara ett exempel och sedan kan man ju lyssna lite mer på vad de sjunger om man vill ha mer exempel på inte helt korrekt engelsk grammatik. Men vad ska vi då säga om Blood Brothers och dess elva spår?

Att det handlar om ganska typisk hårdrock eller heavy metal, beroende på vilken referensram man väljer att använda. Tesla är ett band som känns ganska nära, det kan höras spår av andra band såsom Iron Maiden och liknande likaså. Det känns inte speciellt fantasifullt eller unikt. Jag hör ingenting som känns speciellt kreativt spännande, sångaren är hyfsad och musiken klämkäck, produktionen är modern så visst finns det väl saker som kan gå väl hem bland musikfans. Speltiden är relativt sansad också tycker jag, ganska långt men inte så långdraget som många andra album jag hört.

Bra? Okej! Så kanske man kan säga, det är ett okej, ibland bra album. Det finns en del störande element som konstiga ordföljder i vissa låtar och sådär, men i stort är det ett ganska kompetent album. Ett ganska trevligt album överlag, det kan säkert tyckas om av den mer generiske musikfanatikern. Som kritiker är det dock svårt att vara våldsamt positiv för även om det känns som ett bra album så saknar jag fantasi, jag saknar fräcka och fräscha idéer – det saknas novelty, det där engelska ordet jag alltid har svårt att hitta en motsvarighet till, det känns inte som att lyssna på ett helt nytt album utan mer som att man hört det förr.

Lite fantasilöst men ändå ett kompetent album med trevliga låtar och så vidare. Men man kan väl säga att det är ganska lätt att tröttna på ett album som detta och jag kan väl inte säga att det är ett album som håller alltför väl inför upprepat genomspelande. Så det är knappast fantastiskt men på det hela taget är det ändå ett trevligt debutalbum från detta band med ganska löjligt namn.

HHHHHHH

 

 

Label: Fastball Music
Tre liknande band: Tesla/Iron Maiden/Riotgod
Betyg: HHH
HHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english