Youth Killed It
What's so Great Britain
?

Tracks
1. What's So Great, Britain?
2. Headbutt
3. Where Did I Go Wrong?
4. Great British Summer
5. The Getaway
6. 0121
7. What You're Thinking
8. Already Dead
9. No Money, No Monday
10. Peaceful House
11. This Sounds Cliché
12. On My Own


Band:

DJack Murphy - lead vocals/guitar
Carlos Montero - guitar
Josh Thexton - bass
Ben Ford - drums
Josh Arter-Taylor - guitar


Discography:
Modern Bollotics (2017)


Guests:


Info:
Recorded, Mixed & Mastered at Crystal Sound Studios

Released 2018-10-05
Reviewed 2018-11-11

Links:
youthkilledit.com

youtube
rude records

Man kan ju fråga sig det, i en tid när britterna verkar göra sitt bästa för att sabba för sig själva, åtminstone ser det ju så ut från utsidan med Brexit och problem att få till avtalen och så vidare. Nu vet jag inte om det är just det Youth Killed It tar fasta på med sitt andra album, det kanske bara är den där illusionen om att det var bättre förr som så många lever under. Det är deras andra album på två år och det här som frågar sig vad som är så bra med Britannien har ett dussin spår och spelas på ungefär 37 minuter.

Det handlar om enkel brittisk rockmusik, lite punkig och lite upprorisk på ett lite barnsligt sätt. Lite klagosånger skulle man kunna påstå då texterna ofta känns en aning gnälliga. Typisk brittisk sångare som passar bra till bandets enkla musikaliska stil, schysst produktion har de också. Det är ett lätt album att ta till sig med okomplicerade låtar som känns ganska lätta att tycka om. Kanske inte så värst nyskapande eller fantasifullt men det är inget som jag tror kommer att påverka dem som uppskattar deras typ av musik.

Ett trevligt album med trevliga låtar, kanske inte direkt något fantastiskt men det inledande titelspåret och Already Dead är två spår som känns hyfsat minnesvärda. Och jag tycker nog att albumet som helhet kan beskrivas som bra och ett som nog inte gör alltför många skivköpare besvikna. För den som gillar den lite punkigare enkla brittiska rockmusiken kan nog detta vara ett album värt att kika lite närmare på.

Så vad är det som är så grymt med detta album? Egentligen inte speciellt mycket, det är ett bra album i mängden, ett album som med största sannolikhet inte kommer att göra något större avtryck i musikhistorien. Kanske är det dock ett album som trots det kan komma att uppskattas av en del musik-fans, och det kanske är tillräckligt.

HHHHHHH

 

 

 

 

Label: Rude Records
Tre liknande band: The Clash/Arctic Monkeys/Blur

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english