Wild Rose
Half Past Midnight

Tracks
01. 00:30
02. That Girl
03. Hold Me
04. Too Late
05. Goodbye
06. Come Back
07. Fire In The Night
08. Want You Back
09. Another Shot
10. It's All About Love
11. Edge Of Your Dream
12. Feel My Love (Bonus Track)
13. I Want Your Love (Acoustic Bonus Track)


Band:
George Bitzios – Lead & Backing Vocals
Andy Rock – Guitars, Backing Vocals
Dirty Haris – Keyboards, Backing Vocals
John Bitzios – Guitars, Backing Vocals
Panos Barkoutsos – Bass
Vagelis Domanos – Drums & Percussion
Dimos Thomaidis – Drums & Percussion (Tracks: 4 & 7)


Discography:
Half Past Midnight (2011)

Dangerous (2013)

Hit 'N' Run (2014)

4 (2016)


Guests:


Info:
Re-Mixed & Produced: Andy Rock
Recorded: WR Studios
Keyboards & Programming: Andy Rock, Dirty Haris
Addictional Drum Recordings: D'Art Studios
Re-Recorded: Vocals, Bass, Addictional Drums & Guitars at EVO Studios in 2017
Re-Mastered: Mastering Pro9 , Calle Alondra, 41, 41006 Sevilla, Spain in 2017
Cover & Layout: Karrie White | Editor: C.S.M&P Designs in 2017

Released 2018-02-28
Reviewed 2018-04-15

Links:
wildrose.gr
youtube

lions pride music

Wild Rose från Grekland ser sitt debutalbum återsläppt, sju år efter att det först anlände. Nu kommer det remastrat och så vidare och för den som gillar Wild Rose och har missat debuten som är slutsåld sedan en tid tillbaka är det förstås en chans att komplettera samling av Wild Rose. Vi har skrivit om Wild Rose tidigare, deras andra album Dangerous och det fjärde 4 fick båda betyget fyra – bra album som är lätta att tycka om men som kanske inte lämnar något bestående intryck. Och man kan definitivt konstatera att Wild Rose är ett konsekvent band, det är inte mycket som skiljer deras album åt.

I genreväg handlar det om klassisk AOR med snygg produktion, schysst sång, klämkäcka refränger och så vidare. Inget direkt nyskapande i det musikaliska perspektivet, det är en klassisk samling låtar ur AOR-genren, låter som inte direkt sticker ut på något sätt. Variationen är typisk för ett album i denna genre lite låtar med viss hit-potential, lite lugnare låtar, det vi brukar få på album i denna genre. Och precis som många av sina genrekollegor gör de musik som är lätt att ta till sig och lätt att tycka om, men kanske att albumet skulle haft ett lite större djup eftersom det går ganska snabbt att tröttna på det.

Lätt album att tycka om, jag tycker att det låter bra – låtarna är ofta skönt medryckande och så vidare. Den som uppskattar AOR kommer att tycka om detta album, så mycket kan man enkelt konstatera efter några genomlyssningar. Det är dock precis som de andra albumen jag skrivit om från Wild Rose ett album som inte gör något större avtryck. Det är helt enkelt ett välgjort men i slutändan ganska ordinärt album inom AOR-genren.

Det blir ett album att rekommendera för vill komplettera sin samling Wild Rose eller för den som uppskattar klassisk AOR. Som kritiker känns det lite svårt att se vitsen med ytterligare ett album som låter som alla andra och varför inte vänta tills tio år gått? Jag har svårt med slumpmässiga återsläpp, det känns som att de inte tjänar något större syfte, de firar inget och de har ju redan släppts än gäng förr. Wild Roses debut är ett schysst album men känns mest som kuriosa och inte direkt ett album man känner sig överdrivet attraherad av.

HHHHHHH

 

 

 

 

Label: Lion's Pride Music
Tre liknande band: Taste/Push/Giant
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english