Vega
Only Human

Tracks
1. Let’s Have Fun Tonight
2. Worth Dying For
3. Last Man Standing
4. Come Back Again
5. All Over Now
6. Mess You Made
7. Only Human
8. Standing Still
9. Gravity
10. Turning Pages
11. Fade Away
12. Go To War


Band:
Nick Workman - Lead vocals, backing vocals, acoustic guitar and wall hitter
Tom Martin - Bass guitar
Marcus Thurston - Lead Guitar
James Martin - Keyboards
Mikey Kew - Guitar, backing vocals
Martin “Hutch” Hutchinson - Drums


Discography:
Kiss Of Life (2010)
What The Hell (2013)
Stereo Messiah (2014)
Who We Are (2016)


Guests:


Info:
Mixed and mastered by Harry Hess

Released 2018-05-11
Reviewed 2018-07-06

Links:
vegaofficial.co.uk
youtube

frontiers

Vi har skrivit bara positiva recensioner på senare tid, och det tänkte vi fortsätta med en stund till då det inte går att vara negativ till Vega och deras väldigt medryckande och tilltalande musik. Only Human är deras femte album och precis som de två tidigare vi recenserat i denna publikation är det ett riktigt vasst album. Dessutom är det ett album med ett ganska kul skivomslag, ett ni utan tvekan bör titta närmare på – men kanske att ni kan ägna ett par minuter till åt mina funderingar innan ni gör det.

Ett album från Vega betyder förstås klämkäck hårdrock med vass sång, en hel del energi och massor av hit-potential. AOR kan man kalla det, och det är snyggt producerat och kanske till och med tillräckligt varierat trots ett dussin spår och över femtio minuter musik. Inget nytt egentligen, den kreativa aspekten är väl inte direkt imponerande hos Vega, de bjuder på välbeprövade musikaliska tricks och ingenstans överraskar de. Men om man gör det riktigt bra kanske man inte behöver komma med fräscha och fräcka idéer, kvalitén gör att man kan stå på egna ben och det kan väl Vega på många sätt då de har en rad bra album i sin katalog nu. Dock kommer de ju aldrig kunna ses som innovatörer eller någonsin beskrivas som ett av de största banden i genren för då behövs nya fräscha idéer.

Grymt bra, grymt kul, grymt underhållande, är alla begrepp man skulle kunna använda för att beskriva vad jag tycker om Only Human. Det är ett väldigt bra album på de flesta sätt jag kan använda för att bedöma ett album. Inga direkta svagheter, sångaren är ju lysande och melodierna riktigt bra – det är ett väldigt vasst album. Dock känns det, precis som många andra moderna album, lite lång med över femtio minuters speltid där det känns som att bandet tappar fart under andra halvan av albumet. Avslutningen är bra men från spår fem till elva känns det som att det går på halvfart. Favoritspåret är nog det tredje Last Man Standing, men jag skulle nog vilja påstå att de fem första spåren är riktigt skoj.

Avslutningsvis kan jag bara konstatera att den som uppskattar AOR inte får missa detta album, det är ett riktigt fint exempel på hur trevlig musik av denna genre kan vara när den görs på detta sätt. Jag ger tummen upp för Vegas nya album som kanske till och med kan vara med och konkurrera om en plats på Halloweds prestigefyllda topplista för 2018. Men tills den ska sammanfattas kan man ju alltid spela detta album ett par gånger till, Only Human är ett riktigt kul album.

HHHHHHH

 

 

Label: Frontiers
Tre liknande band: Toto/Laneslide/Work Of Art
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english