Korea
Abiogenesis

Tracks
01. Compass
02. Fanatic
03. Exodus
04. Thought Pattern
05. Abyss
06. Corner of my own
07. Do you want my lawnmower
08. Downfall
09. New Horizon
10. Stand Down
11. Orbiting the Void
12. Terminal Velocity
13. Polarity
14. Despondent (Bonus track)


Band:
Michael Ehrnstén: Vocals, keys
Johan Stigsson: Guitars
Robert Bunke: Bass
Dennis Ehrnstén: Drums


Discography:
For The Present Purpose (2008)
The Delirium Suite (2010)


Guests:


Info:
All songs written, arranged and produced by Korea
Mixed by Teddy Möller
Mastered by Jocke Skog
Cover art and booklet design by Pierre-Alain D./3MMI Design

Released 2017-08-25
Reviewed 2017-09-25

Links:
vicisolum

Korea är lustigt nog ett svenskt band och ett som vi enligt skivbolaget ivrigt inväntat en uppföljare till deras 2010-års The Delirium Suite, och nu är sju års väntan över. Känner du med dig att du passar in på beskrivningen som den väntande Korea-fanatikern så kan jag tänka mig att detta är ett alldeles förträffligt album för dig. Intressant och ganska ståtligt skivomslag och fjorton spår är vad detta album har att stoltsera med, och det låter som ett steg framåt jämfört med föregångaren. Koreas sju års uppehåll kanske lett till dessa steg framåt, kanske är det bara en större mognad då detta album känns mer intressant och framförallt mer komplett än sin föregångare.

Det är inte helt enkelt att placera detta album i ett fack men lite hårdrock, lite popmusik, lite post-metal, lite allt möjligt. Schysst sångare, bra produktion och snygga melodier. Det är ett album med bra djup och så vidare, det kan kanske beskrivas som lite i längsta laget men det är tillräckligt varierat och har ett tillräckligt djup för att hålla lyssnaren intresserad hela vägen genom albumet. Och det trots en speltid på över en timme, det är starkt och imponerande.

Det blir tummen upp för Abiogenesis, Koreas tredje album är helt enkelt riktigt bra med flera riktigt vassa låtar. Jag vet väl inte om jag har någon absolut favorit men det finurligt namngivna sjunde spåret är helt klart tilltalande på många sätt. Men det finns fler riktigt vassa spår som definitivt känns lätt hitbetonade. Men det är inte bara enkla hits utan det är ett album som håller för upprepat genomspelade som man upptäcker något nytt och spännande varje gång man lyssnar. Jag kan inte se några direkta svagheter med albumet, men visst kan säkert vissa anmärka på att det är ett album som har en del lite långsammare partier och sådär och det är en anmärkning man kan ha men inget jag har något problem med. Det är helt enkelt riktigt bra rakt igenom.

Därför kan jag bara varmt rekommendera Koreas tredje album som jag anser är riktigt bra, riktigt spännande. Så, vad väntar du på? Jag tycker definitivt att du ska tittat närmare på detta album, det är definitivt värt besväret.

HHHHHHH

 

 

 

 

Label: Vicisolum Productions
Tre liknande band: Katatonia/Anathema/A-Ha

Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english