Vexxes
Common Ground

Tracks
1. Lead Us Home
2. Convictions
3. Everything I’ve Ever Known
4. Enemies


Band:
Tom Fieldhouse - vocals
Max Oliver - guitars
Shreedhan Vaidya - drums
Sam Whittle - bass


Discography:
Debut


Guests:


Info:

Released 2016-05-06
Reviewed 2016-06-08

Links:
vexxes.com

Brittiska Vexxes släpper debut-EP en som tycks söka gemensam grund, något som kanske inte är idealiskt inom musikskapande. Men de fyra första spåren vi får höra från detta band tycks bygga på just den saken. Det är en kort EP vi får här med femton minuters speltid och med ett kul mörkt skivomslag.

Alternativrock, lite punkigt, lätt att ta till sig och säkerligen ganska lätt att tycka om. Knappast något unikt och det här med gemensam grund känns som något som genomsyrar denna EP, det känns som de försöker hitta en gemensam nämnare som alla lyssnare kan enas om vilket i slutändan gör att det kan tenderar till att kännas något platt. Bra producerat är det och åtminstone avslutningen har bra energi.

En ganska schysst EP, hygglig energi och sådär men kanske inget som riktigt sticker ut i mängden. Visst finns det riktigt bra inslag på denna lilla EP men inget som riktigt griper tag i mig eller verkligen fångar mitt intresse och i slutändan kanske det som mest gör att bandet faktiskt inte helt glöms bort omedelbums är att de stavar sitt namn med två x.

Sista spåret är klart bäst, det är faktiskt ett riktigt underhållande spår men i övrigt tycker jag nog inte att denna EP är något annat än en ganska ordinär alternativrockskiva. Om du gillar de liknande bandet gillar du säkert detta men med undantag av en riktigt vass avslutning är det en EP som passerar ganska obemärkt förbi i strömmen av musik som släpps nuförtiden.

HHHHHHH

 

Label: Independent
Tre liknande band: Mallory Knox/Arcane Roots/Biffy Clyro
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english