Sanguine
Black Sheep

Tracks
1. Breaking Out
2. Pretty Girl
3. Empty
4. Save Me
5. Carousel
6. Breathe Out
7. Black Sheep
8. Social Decay
9. The Blue
10. Whole World


Band:
Tarin Kerrey – Vocals
Nick Magee – Guitar/vocals
Ross Andrew – Bass
Matt Feld – Drums


Discography:
Sanguine (2012)


Guests:
Jesper Strömblad - guitar


Info:
Produced by Daniel Flores

Released 2016-01-29
Reviewed 2016-02-24

Links:
sanguineband.co.uk
youtube

Förtröstansfulla britter bjuder på sitt andra album som tycks vara något av ett svart får. Black Sheep kallas alltså albumet och det är det första vi hör från bandet på ett tag, så om du är en fanatiker kan du betrakta väntan som över. Den brittiska kvartetten från Exeter bjuder oss på musik som beskrivs som unik, spännande, mästerverk och sådant. Det låter ju intressant, tyvärr har man fått lära sig att stora ord från internetrecensenter sällan bär speciellt mycket vikt – därför är det mest vettigt för mig att bilda mig en egen uppfattning om detta album, och detta band som jag inte hört något från tidigare. De har en EP och ett album på sitt samvete om informationen i mailet jag fick angående detta album stämmer, vilket jag får förutsätta att den gör.

Musikaliskt börjar det med en låt med driv där sångerskan både skriker och sjunger mer normalt. Det spåret sätter an tonen till ett album som är ganska varierat, snyggt producerat och stilistiskt intressant. Sångerskan är bra. Ganska dramatisk ljudbild och sådär. Jag tycker att de lyckas bra med sin musikaliska resa, de har fått fram en ganska fräsch och snygg stil som säkerligen får en ärrad musikrecensent att stanna till och lyssna. Plus också till dem för att de håller albumet kort, inte ens 40 minuters speltid gör det definitivt svårt att tröttna på det.

Men är det då bra? Jodå, inledande Breaking Out är en riktig fullträff som sätter an en snygg ton för hela albumet, man kan leva på den låten tycker jag. Dock blir det lite segare mot slutet, mitt intresse svalnar allteftersom låtarna tickar på och mot slutet känner jag mig inte alltför uppspelt och har ganska svårt att uppbringa alltför mycket entusiasm, det blir lite tomt kan man säga, speciellt efter det tredje spåret.

Empty, tredje spåret är också vasst och intressant men därefter finns inte många spår som verkligen griper tag i mig. Det är schyssta låtar som också är stilistiskt intressanta men ingenting som riktigt lyfter. Jag tror säkert att Sanguine kan tilltala många, deras musik är bra och intressant, jag saknar dock något men ska inte säga att de inte gör avtryck. Musikaliskt intressant, men med bara en riktigt vass låt tycker jag inte att de realiserar den skyhöga potential deras musik har.

HHHHHHH

 

 

Label: OMN Label Services / Rough trade
Tre liknande band: Kittie/In Flames/Tool
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english