Saddiscore
Demons of the Earth

Tracks
1. A Storm Is Coming
2. Too Far Away
3. Mirror Face
4. Ghost Of Guilt
5. FSK
6. Demons Of The Earth
7. All In Our Hands
8. Mental Warfare
9. To Take The Blame (Bonus)


Band:
Jupp - Bass
Peter - Drums
Chris - Vocals, Guitars
Caro - Guitars, Vocals (backing)


Discography:
Roots Of Fear (EP 2014)


Guests:


Info:

Released 2016-09-02
Reviewed 2016-09-20

Links:
saddiscore.de
youtube
boersma records

Saddiscore, udda namn på ett tungmetallband. Deras debutalbum bjuder på jordens demoner och sådana finns det ju gott om, titta bara på en viss portion av Sveriges riksdag. Dessa demoner sätts sedan i musik på ett spännande album. Musikaliskt är det råbarkad tungmetall med klassisk bakgrund men också med tydliga moderna och lite thrashigare inslag.

Ganska varierat album med bra driv i låtarna och hyfsat med energi, hyggligt modern ljudbild även om det finns lite utrymme för förbättringar i produktionen. De har ett hyfsat djup även om det inte hade skadat med lite mer djup heller och kanske en lite vassare sångare när jag ändå är inne på mina invändningar. Men överlag tycker jag att det inte finns så mycket att klaga på, det är ett solitt och modernt tungmetallalbum med flera sköna låtar och en del spännande inslag.

Saddiscore gör en bra debut, de har satt samman ett album som jag tyckte var överraskande bra när jag hörde det för första gången, kanske hade jag inte förväntat mig att något med det namnet kunde vara lyckat. Lyckat är det faktiskt, kanske inte fantastiskt men det finns ett par låtar, såsom den inledande A Storm is Coming som definitivt är riktigt vassa och tilltalar väldigt mycket.

Kanske inte mitt första alternativ till årets album men det är inte så tokigt, ganska bra faktiskt och jag skulle vilja påstå att det finns hopp för Saddiscore. Dock är nog hoppet större än resultatet denna gång och kanske är det nästa album vi ska se fram emot, men till dess lyssnar jag gärna på A Storm is Coming några gånger till.

HHHHHHH

 

 

Label: Boersma Records
Tre liknande band: Machine Head/Iron Maiden/Metallica
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english