Kansas
The Prelude Implicit

Tracks
1. With This Heart
2. Visibility Zero
3. The Unsung Heroes
4. Rhythm in the Spirit
5. Refugee
6. The Voyage of Eight Eighteen
7. Camouflage
8. Summer
9. Crowded Isolation
10. Section 60


Band:
Phil Ehart – drums
Billy Greer – bass, vocals, lead vocals on “Summer”
David Manion – Piano, Keyboards, Organ, and Sound Design
Ronnie Platt – lead vocals, piano on “The Voyage of Eight Eighteen”
David Ragsdale – violin, vocals
Zak Rizvi – electric guitar, vocals
Richard Williams – electric guitar, acoustic guitar


Discography:
Kansas (1974)
Song for America (1975)
Masque (1975)
Leftoverture (1976)
Point of Know Return (1977)
Monolith (1979)
Audio-Visions (1980)
Vinyl Confessions (1982)
Drastic Measures (1983)
Power (1986)
In the Spirit of Things (1988)
Freaks of Nature (1995)
Always Never the Same (1998)
Somewhere to Elsewhere (2000)


Guests:


Info:
Produced by Zak Rizvi, Phil Ehart and Richard Williams

Released 2016-09-23
Reviewed 2016-11-04

Links:
kansasband.com
youtube

insideout

Om man staplar alla Kansasalbum som sålts på varandra får man det ganska jobbigt eftersom man behöver en hög stege och antagligen skulle skivorna i botten av högen mosas, men om det vore möjligt skulle högen bli över 100 kilometer – alltså hela vägen ut i rymden. Du skulle dessutom få astronautstatus av Nasa om du valde att glidflyga från tornet när du var klar med staplandet, så många skivor har Kansas sålt. Åtta guldplattor och tre sexdubbla platinasäljande album där vi kan nämna Leftoverture som är ett album jag hört ett antal gånger under min uppväxt och där superhiten Carry On Wayward Son är en av de där magiska hitlåtarna som jag alltid kommer att hålla som en av mina favoriter genom tiderna.

Kansas bjuder på melodiös rock med stora refränger, lite halvprogressivt och med ett klassiskt snitt. Riktigt snyggt producerat och varierat är andra saker som kan sägas om Kansas femtonde studioalbum som också är deras första på sexton år. Bra sånginsats tycker jag också att vi kan påstå att de har att erbjuda, ett riktigt starkt album på alla plan som ger oss tio låtar och 54 minuter musik i klassisk Kansasanda men ändå med ny fräsch ljudbild.

Ett album som lär tilltala bandets befintliga fanskara men det är inte otänkbart att det också är ett album som kan vinna dem många nya fans. Jag beskriver det som en riktig höjdare faktiskt på många sätt, kanske att man saknar den där Carry On Wayward Son-hitlåten då jag inte tycker att det finns något riktig dunderhit på detta album. Men det är samtidigt inget större bekymmer eftersom alla spår på albumet är av riktigt god kaliber, kanske att inledande With This Heart är min favorit.

Kanske inte albumet som kröner Kansas långa karriär men ytterligare ett fint kapitel i deras historia som spänner över fyra decennier. I mitt tycke är det definitivt ett album att titta närmare på och om du bekänner dig som fan av bandet bör du definitivt köpa det - The Prelude Implicit är ett riktigt bra album helt enkelt.

HHHHHHH

 

 

Label: InsideOut
Tre liknande band: Styx/REO Speedwagon/Boston
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english