Kaeck
Stormkult

Tracks
1. De Kult
2. De Heerser Wederkeert
3. Holenmuur
4. Akolieten van de Nacht
5. Afgod
6. Wormvloed


Band:


Discography:
Debut


Guests:


Info:

Released 2016-07-01
Reviewed 2016-07-01

Links:
kaeck.nl
youtube

En sak slår mig när jag hör Kaecks album Stormkult för första gången: kan det verkligen finnas någon som tycker om detta? Det påstås att medlemmarna har lång erfarenhet av svartmetallscenen och att bandet söker vandra i svartmetallens klassiska fotspår, i dess renaste och uråldrigaste framtoning – ungefär så för den som söker översätta. Ett band utan direkt ambition att tänka själv med andra ord. Av erfarenhet vet jag vad det innebär med primal form av svartmetall, och omslaget gör ju inte direkt något för att indikera att det kan vara något annat än det som förväntas.

Det känns riktat till svartmetallpuristerna, jag antar att det finns ett par sådana runt om i världen även om jag för mitt liv inte kan förstå vad som lockar. Det är fuktig-källarproduktion, kraxande sång, monotont, hamrande trummor sex låtar som egentligen är samma låt på repeat och ungefär precis vad man kan förvänta sig av ett band som säger sig vilja promenera i svartmetallfotspåren – det är en väldigt begränsande väg att ta och det finns inte mycket utrymme för eget uttryck. Antagligen är de också sminkade och sådär, inte direkt det mest intressanta eller modiga band jag hört om jag säger så.

Skittråkigt album, det är segt och det tar aldrig slut trots en speltid som egentligen inte är övermänskligt lång men att hålla sig vaken och samtidigt ta sig genom albumet känns som en uppgift inte mäktig en normal individ. Sånginsatsen är bedrövlig och produktionen låter som att de inte brytt sig det minsta om och detsamma gäller låtsnickeriet som är samma kopiera och klistra in-variant som hela genren sysslar med och har du hört ett album så har du hört alla, Kaeck erbjuder ingenting nytt.

Ja, vad ska jag säga mer egentligen? Man vill ju aldrig trycka ner band som jobbar hårt med sin musik men samtidigt är det svårt att tro att detta band jobbar något alls med sin musik, det känns som ett album som slängts ihop på samma tid som det tar att spela igenom albumet. Kanske har de bara spelat in kassetten och skickat ut den till de få vilsna själar som fått för sig att musik som denna faktiskt går att lyssna på. Humbug säger jag, det här är varken musik eller bra – bara samma gamla skit som alla annat traditionell svartmetall, om du gillar sådant så gillar du detta eftersom det låter precis likadant. Tack och lov är den nedspolad i toaletten nu.

HHHHHHH

 

Label: Heathen Tribes Records
Tre liknande band: Sammath/Kjeld/Noordelingen
Betyg: HHHHHHH (2/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english