Thrashback
Possessed by Thrash

Tracks
1. Human Race Extinction
2. Bombers Of Death
3. Box Of Power
4. Possessed By Thrash
5. Wardance
6. Leatherface
7. Thrashback
8. Feast For The Dogs
9. Unleashed The Beast
10. Pounding Metal (feat. Dan Beehler)


Band:
Didier "Le Gorg" Latour - Bass
Fabien "Speed" Cortiana - Drums, Vocals
Freddy Bouteloup - Guitars


Discography:
Debut


Guests:
Dan Beehler - vocals


Info:
Mastered by Jeff Waters
Marc Varez - Recording, Mixing

Released 2013-11-03
Reviewed 2014-02-04

Links:
emanes metal records

Franska Thrashback är besatta av thrash och skulle säkerligen räkna upp alla stora thrash metalband som inspiration om någon frågade. De pryder sitt debutalbum med ett färgglatt omslag som innehåller de flesta traditionella inslag ett metalomslag skall ha enligt gällande riktlinjer. Även låttitlarna känns som hämtade ur en instruktionsbok. Det känns som att trions mål inte direkt varit att förnya något eller skapa något unikt utan spela på ett fungerande koncept de inspireras av och göra något i exakt samma kategori. Kanske inte något som jag själv blir direkt uppspelt över men de försöker åtminstone inte ge sken av att de kommer med något nytt.

För deras musik är knappast något vi inte hört förr. Thrash metal i stil med de stora Bay Area-banden men också de tyska. Jag tror inte att vi behöver nämna några namn, ni som gillar thrash vet redan vilka jag talar om. En variation av vad vi hörde under åttiotalet men med snyggare moderna ljudbild, på många sätt ganska likt vad vi kunde höra på Kreators senaste album. Modernt men ändå klassiskt och igenkännbart är nog en bra beskrivning av ljudbilden. Traditionell Thrash metal helt enkelt. Dessutom kort och koncist vilket alltid är bra i en genre som kanske inte erbjuder den största variationen man hört.

Överlag måste jag säga att om du är fan av thrash metal kommer du att få just precis vad du önskar ifrån detta album. Det är precis den musik som gjort de största banden stora och starka, givetvis kommer det inte att göra Thrashback stora kommersiellt eftersom världen redan gått vidare från den musiken. Det kanske kan beskrivas som en hyllningssång till vad som varit, till de stora banden inom genren och till fansen. Jag tycker att det är ett ganska bra album, flera låtar rycker med ordentligt och det är definitivt välgjort. Jag har dock hört det förr och för mig handlar ny musik om att lära känna sådant jag inte hört förr eller något som är bättre än det jag hört förr och för mig är Thrashback ingetdera.

Det är ett schysst album för den som vill ha ett simpelt, ärligt thrash metalalbum utan konstigheter eller nymodigheter. Ett bra men knappast banbrytande album.

HHHHHHH

 

Label: Emanes Metal Records
Tre liknande band: Kreator/Metallica/Megadeth
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english