Night Ranger
Somewhere in California

Tracks
01. Growin' Up In California
02. Lay It On Me
03. Bye Bye Baby (Not Tonight)
04. Follow Your Heart
05. Time Of Our Lives
06. No time To Lose Ya
07. Live For Today
08. It's Not Over
09. End Of The day
10. Rock N' Roll Tonite
11. Say It With Love


Band:
Jack Blades – bass guitar, lead & backing vocals
Kelly Keagy – drums, percussion, backing & lead vocals
Brad Gillis – lead & rhythm guitars, backing vocals
Joel Hoekstra – lead & rhythm guitars, backing vocals
Eric Levy – keyboards, piano, backing vocals


Discography:
Dawn Patrol (1982)
Midnight Madness (1983)
Seven Wishes (1985)
Big Life (1987)
Man in Motion (1988)
Feeding off the Mojo (1995)
Neverland (1997)
Seven (1998)
Hole In The Sun (2007)


Guests:


Info

Released 2011-06-17
Reviewed 2011-06-03


Links:
nightranger.com/
myspace
youtube
frontiers

Nattvandrare ofta ute på Kaliforniens gator för att se till att ungdomarna sköter sig väl och inte super alldeles för mycket. De gör det genom att berätta för alla om hur de växte upp i nämnda delstat, frågan är ju om det fungerar eftersom deras egna anekdoter avhandlar sådana händelser. Nattvandrarens senaste alster heter Någonstans i Klaifornien och är bandets tionde studioalbum så vitt jag kan utröna och deras historia sträcker sig så långt tillbaka som 1982 då de släppte ett album som gick under namnet Dawn Patrol. Bandet har såld guld, platina, dubbel platina och trippel platina med deras tidigaste album och tydligen ska de ha sålt omkring sjutton miljoner album under sin karriär så onekligen är det ett ganska stort band jag har att granska.

Jag kan inte säga att jag direkt känner bandet sedan tidigare, vare sig personligen eller deras musik därför vara Någonstans i Kalifornien det första jag på allvar utsatts för när det gäller Night Ranger. Det är klassik melodiös rock med stor inriktning på Kalifornien för bandet från samma delstat. Inte supermelodiöst i värsta AOR-stil och inte heller helt sandpapprad produktion men det är melodiöst och så där svenskt polerad produktion vilket ger dem ett melodiöst och rent sound. En annan sak som kan sägas om bandets musik är att den oftast går i ett högt tempo, det är inte mycket som går i midtempo eller långsamt utan det är oftast snabba rockers vi får på denna femtiofyra minuter långa skapelse från allas vår nattvandrare.

Inledande Growin’ up in California är en bra aptitretare som lovar mycket inför fortsättningen, det är ett spår jag gillar. Sedan känns det mest som att löftet från inledningen inte direkt uppfylls och jag kan återigen fundera kring det här med att sätta det bästa spåret först och allteftersom tiden tickar framåt får jag känslan av att det tar alldeles för lång tid att komma igenom detta. Det finns dock några ytterligare bra spår som det fjärde Follow Your Heart och spår tio Rock n’ Roll Tonite men förutom detta är det åtta ganska genomsnittliga rockspår, ingenting speciellt helt enkelt.

Känslan för mig när jag lyssnar på Night Ranger och deras Någonstans i Kalifornien är att det inte direkt har något att komma med för dem som konsumerar massor av musik ur olika genrer, det är vare sig unikt, exceptionellt bra eller känsloframkallande, det är bara en skiva i mängden av liknande skivor, varför inte välja Warrants senaste likaväl eller något annat i den stilen. Troligen kommer detta tilltala många av bandets fans bara för att det är bandet, det är väl producerat och låtarna är bra men det är som jag sade ingenting speciellt.

Kort och gott är det en bra skiva, en bra skiva som kommer att få svårt att hävda sig bland alla dessa andra band. Det är ett band som har ett namn sedan tidigare så visst finns det möjlighet att denna skiva ska slå hyfsat men den kommer nog inte kunna nå ut ordentligt ändå. Jag gillar att lyssna på detta medan det pågår men det är en sådan där skiva som försvinner snabbt ur ens medvetande när den tagit slut.

Godkänt men inte värt att åka till Kalifornien för.

HHHHHHH

Label: Frontier Records
Tre liknande band: Journey/Foreigner/Warrant
Betyg: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm