Wolves Among Us
Hollow Gloom

Label: Prime Collective
Tre liknande band: Bullet For My Valentine/Linkin Park/Daze of June

Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Shikari
2. Haunted
3. We Are
4. Reviled
5. Calamity
6. Chimera
7. Dejection
8. Animals
9. Destroyer Of Worlds
10. Trapped In I
11. Fragile


Band:
Jimmy Bertelsen - vocals
Rune Bohnstedt - guitar
Casper Mortensen - guitar
Tommy Knudsen - bass
Søren Pedersen - drums


Discography:
Collapse (2018)


Guests:


Info:
Produced and mastered by Chris Kreutzfeldt

Released 2021-11-19
Reviewed 2022-04-03

Links:
youtube
prime collectiveread in english

Danska vargar omkring oss, det kan väl bara bli succé, eller? Det är andra albumet för bandet, tror jag. Det är ett band med bedrövlig information, ingen hemsida, ingenstans nästan går det att hitta något om dem. Så jag måste braska för medlemmarna, jag vet att det stämmer på en gitarrist och sångaren men resten hittade jag i en recension om det föregående albumet. Det är väl för dyrt att ha en hemsida med diskografi och biografi, lite statisk information som man kan uppdatera enbart när man släpper ny musik eller förändrar i bandet. Nåväl, jag har ju lyssnat på dem också och det hade gjort innan jag konstaterade att de inte gärna vill nå ut med sin musik.

Det handlar om metalcore, lite vrålande sång, lite klarsång i refrängerna, en del klämkäcka och melodiösa inslag blandat med hardcore och extrem metal. Inga konstigheter eller överraskningar i det melodiösa, produktionen är hyfsad men inget våldsamt speciellt. Sångaren är okej, inte heller här är det något som sticker ut. Hantverket är gott nog, det är nog ingenting som sticker ut nämnvärt i det Wolves Among Us gör, Hollow Gloom hamnar i samma fack som allt annat stilistiskt.

Jag blir inte imponerad, det är tur att Hollow Gloom inte är våldsamt lång men jag hinner ändå tröttna innan den tar slut. Det är inga dåliga låtar på albumet, det är till och med en del ganska schyssta refränger men det känns lite för platt och generiskt för att jag verkligen ska hänföras. Jag lockas inte att lyssna och jag dras inte till det, trots att jag läser i pressmaterialet det vanliga snacket om bandets förträfflighet och hur de tagit kliv framåt i både kvalité och ambition, vilket förvisso kan vara sant då jag inte hört förra albumet men detta imponerar trots allt inte speciellt mycket på mig.

Jag har hört bättre, den som gillar metalcore kanske har en uppfattning som avviker från min men jag är inte så säker på det. Wolves Among Us känns lite fega, försiktiga, de saknar äventyrlighet i sin musikaliska framtoning. Jag hade hoppats på någonting bättre än detta.

HHHHHHH