Valley of the Sun
The Chariot

Label: Ripple Music/Fuzzorama Records
Tre liknande band: My Chemical Romance/Kyuss/Truckfighters

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
01. Sweet Sands
02. Images
03. Devil I Ve Become
04. The Chariot
05. Headlights
06. As We Decay
07. Running Out Of Love
08. Sunblind
09. The Flood
10. Colosseum


Band:
Ryan Ferrier - vocals, guitar
Josh Pilot - guitar
Chris Sweeney - bass, keys
Lex Vegas - drums


Discography:
Electric Talons of the Thunderhawk (2014)
Volume Rock (2016)
Old Gods (2019)


Guests:


Info:

Released 2022-06-17
Reviewed 2022-08-20

Links:
bandcamp
fuzzorama records

ripple musicread in english

Valley of the Sun har jag skrivit om en gång tidigare, klassisk stoner med typisk sångare och så vidare. Solitt debutalbum var det då, nu har det gått ett par år sedan dess, och några album dessutom. Men egentligen tycker jag inte att det hänt speciellt mycket i bandets utveckling sedan dess, det nya albumet låter ganska mycket som det första.

Stoner rock av ganska stonerigt slag, inget av det mer kreativa slaget. Låter väl egentligen ganska mycket som det mesta i genren faktiskt och ingenting som slår mig som speciellt kreativt eller spännande. Bra producerat, hyfsat varierat, inte speciellt originellt, man kan väl säga att det är en lite fantasilös historia och att de väljer vältrampade spår. 47 minuter är lite mycket.

Jag tror att det är ett album som inte lär göra någon stonerrockare besviken, kanske till och med att dessa stoners är riktigt imponerade av vad Valley of the Sun har att erbjuda. Även om jag är lite tveksam till ett sådant antagande då de inte är speciellt imponerande på något sätt och det finns väldigt många band inom genren som är bättre och mer spännande.

Med det sagt kanske man kan konstatera att det är ett album som man kan kika på om man gillar stoner rock men man ska nog inte förvänta sig musikaliska underverk. Men The Chariot är ett trevligt album trots allt.

HHHHHHH