Urkraft
The True Protagonist

Label: Massacre Records
Tre liknande band: The Arcane Order/Callenish Circle/Hatesphere

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Uforskyldte Sar
2. The True Protagonist
3. I Got Blood
4. I Bring Nothing To The Table
5. The Human Resignation
6. The Burden Without A Name
7. Well Intentioned Sons
8. Go, Get Your Bones
9. Changing Manscape
10. Prepare The Flesh
11. We Can't Recognize


Band:
Thomas Strømvig - Vocals
Thomas Birk - Guitars
Mads Gath - Guitars
Jeppe Tander - Bass
Richardt Olsen - Drums


Discography:
Eternal Cosmic Slaughter (2004)
The Inhuman Aberration (2006)
A Scornful Death (2008)
Our Treacherous Fathers (2019)


Guests:
Kim Song Sternkopf - Guest vocals on "I Bring Nothing To The Table"


Info:
"Well Intentioned Sons" and "Uforskyldte Sår" recorded by Simon Sonne Andersen (Full Moon Studio), all other songs recorded by Tue Madsen (Antfarm Studio)
Orchestral arrangements for "Well Intentioned Sons" and "Uforskyldte Sår" by Thomas Banke Brenneche
Produced, mixed and mastered by Tue Madsen at Antfarm Studio
Cover artwork by Morten Grønnegaard

Released 2022-05-27
Reviewed 2022-04-23

Links:
urkraft.dk

massacre records


read in english

Det låter ju rejält, tungt, argt, kraftfullt, och så vidare när man kallar sig Urkraft. Dock är det kanske inte lika gångbart internationellt då det inte blir lika kraftfullt och koncist översatt till engelska. Det är ett danskt band som kallar sig så och deras senaste album har fått namnet The True Protagonist, ”Den sanna protagonisten” alltså. Snyggt gjort omslag även om det kanske inte riktigt tilltalar, men frågan är kanske vem som är den riktige protagonisten.

Musikaliskt är det dödsmetall av klassiskt märke, vrålig sång, tunga riff, smattrande trummor och så vidare. Vi bjuds väl inte direkt på några större överraskningar genom 43 minuter av musik som man kan få på CD, vinyl eller i digitalt format. Tung ganska modern produktion, inga oväntade vändningar, ganska förväntad selektion av låtar och en sångare som vrålar ganska typiska dödsmetallvrål. Det är ett välgjort dödsmetallalbum.

Ganska bra ändå, rivigt, tungt, aggressivt, ungefär som det ska vara. Det jag kan vända mig emot är väl att det inte bjuds några överraskande inslag, kanske skulle de sjungit bara på danska eller något i den stilen – det hade kanske varit kul. Lite är det ett album där jag väntar på ett klimax som aldrig kommer, jag tycker att det är bra men det hade varit kul om det exploderat i något riktigt spännande – om bandet vågat lite mer.

Ni som gillar dödsmetallen kan säkert finna detta album tillfredsställande, det trycker på samma knappar som de flesta och gör det knappast sämre än någon annan. Det är underhållande nog för att ge en chans ifall man uppskattar den klassiska dödsmetallen. Dock har jag svårt att tro att The True Protagonist kommer att skriva in sig i musikhistorien.

HHHHHHH