Thunderor
Fire it Up

Label: Boonsdale Records
Tre liknande band: Skull Fist/Saxon/Judas Priest

Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Fire It Up
2. How We Roll
3. All or Nothing
4. Dangerous Times
5. Thunderor
6. On the Run
7. Into the Storm
8. We Can Make It
9. Cold Tears


Band:
JJ Tartaglia – Vocals, Drums, Keys
Jonny Nesta – Guitars
Oscar Rangel - Bass


Discography:
Debut


Guests:


Info:
Produced by JJ Tartaglia
Mixed by Chris Snow
Mastered by Harry Hess
Album Artwork by Daniel Porta

Released 2022-02-25
Reviewed 2022-06-25

Links:
bandcamp
youtube
boonsdale records


read in english

Skulle kunna vara lite känsla av Painkiller på omslaget, men efter att jag lyssnat känns det väl mer som vanlig bikerrock. Fire it Up, kanske motorcykeln på omslaget, är trions debutalbum och den ser väl inte superspännande ut. Loggan kan man datera med kol-14-metoden och omslaget som helhet känns också som någon uppstötning från förr. Medlemmarna är kända från andra band som Skull Fist och Annihilator, välbekanta band med andra ord – men är detta någonting värt att sätta tänderna i?

Vet inte, det känns väl inte direkt som det fräschaste albumet i världshistorien. Det är ganska retro, känns lite gammalt när det gäller allt från produktion till keyboards och allmän känsla. Sångaren vet jag inte om jag avskyr eller gillar, han har en lite jobbig röst kan jag konstatera. Det är väl också denna röst som mest slår en när man lyssnar på Fire it Up, antänder de en lysande karriär eller tar bränslet slut direkt? Svårt att säga, det finns nog dem som uppskattar vad bandet har att komma med även om det knappast är nyskapande eller kreativt intressant. Det låter daterat.

Jag är tveksam till att detta album skulle göra något större avtryck eller att det skulle uppskattas i något större sammanhang. Det känns som något gammalt, kanske ett arkeologiskt uppgrävt fynd från någon av tiden bortglömd musikstudio. Jag hör inget som direkt fångar mig, och som jag skrev har jag svårt att bestämma mig för om jag gillar sångaren eller inte – rent objektivt kan jag dock påpeka att det är en ganska risig sångare, han har ingen bra röst eller något sådant, men ibland fungerar sådant bra tillsammans med musiken, och kanske gör det hos Thunderor.

Överlag skulle jag inte rekommendera detta album, det är inte tillräckligt intressant för att det ska kännas värt att lägga tid på det. Men visst, gillar du rockmusik för MC-klubbar och sådant kanske det kan vara något för dig. Det kanske är något att spela högt på vägen medan man puttrar fram på sin glidarhoj, men jag vet inte – det är faktiskt inte speciellt bra.

HHHHHHH