Stellar Void
Chrysalis

Label: Inverse Records
Tre liknande band: Inner Missing/EX Deo/Ethereal Shroud

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Shifting Sands
2. Chrysalis
3. The Oath
4. The Seer


Band:
Melaer – voice\bass\music
Sigmund – voice\guitar\lyrics


Discography:
Debut


Guests:


Info:

Released 2021-11-26
Reviewed 2022-03-13

Links:
bandcamp
inverse records


read in english

Ibland ställs man lite inför vissa dilemman, som när man ska skriva om ett ryskt band. Hur ska man egentligen förhålla sig till musik från ett av planetens värsta folk? Kanske var tur att jag redan hade min uppfattning om musiken klar innan jag visste något om bandet i sig, då hade kanske den ryska duon blivit totalsågad. Dock ska jag säga redan nu att ni inte ska köpa detta album eftersom ryssar inte ska ha någonting, låter man en sådan som Putin hålla på med sitt skräp förtjänar man att lida själv också. Men låt oss nu kika lite på Chrysalis som är Stellar Voids debutalster.

Det är en EP på fyra spår som passar in i extremmetallfacket, symfonisk sådan. Det är ganska stora arrangemang, pampig ljudbild, kvinnlig sång och vrålig sång. Kanske inget överdrivet nyskapande på något sätt men modernt och snyggt producerat, sångerskan är dessutom kompetent och lyfter intrycket av låtarna. Vrålsången är väl inget speciellt däremot och variationen är inte speciellt stor, å andra sidan behöver man ju inte variera sig överdrivet mycket när det hela pågår i nitton minuter.

Chrysalis är en trevlig EP med ganska bra låtar, dock är det väl ingenting som riktigt sticker ut då de till stor del följer redan etablerade mallar från tidigare band inom genren. Men det är trots det en intressant stämning genom låtarna som alla håller bra kvalité, jag ser inga större svagheter och för den som uppskattar den symfoniska extrema metallen kan säkert tilltalas en hel del av vad duon har att erbjuda. Trist då att de är med och bidrar till att invadera ett annat land och slakta dess invånare, men ingen är ju perfekt och musik kan de trots allt göra.

Det finns ju sätt att lyssna på musik utan att betala och ska ni lyssna på detta bör ni antingen stjäla det via någon piratnedladdning eller lyssna där man kan lyssna gratis utan att det ger bandet ersättning. Det finns trots allt en god chans att man gillar denna fina EP, men mig ger det en lite besk eftersmak med tanke på hur illa jag tycker om ryssland och dess befolkning.

HHHHHHH