Teal
Hearth

Label: Bird's Robe Music
Tre liknande band: We Lost The Sea/sleepmakeswaves/Lisabi

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Solitaires
2. Don't Wake Up
3. Raptor
4. Voss
5. Three Hours


Band:
Amdy Clews
Mitch Clews
Joe Surgey
Andrew Quizon


Discography:


Guests:
Produced by Lucius Borich
Recorded in Keysound Studios Sydney.
Released through Birds Robe Records.
Artwork by Christian Barkel.
Mastered by Tony at Jack The Bear Studios.

 


Info:

Released 2021-08-13
Reviewed 2021-10-02

Links:
bandcamp
bird's robe records
read in english

Bird’s Robe Records släpper tydligen lite gamla album i en tioårsjubileumsserie, Teals debut-EP och vad jag kan se enda EP släpptes 2013 egentligen men nu får det australiska bandet ännu en chans att synas. Medlemmarna gör annat nu, bland annat som musiker inom televisionen kan jag läsa i pressmaterialet. Annars är det inte helt enkelt att ta reda på speciellt mycket om Teal, åtminstone inte enkelt då deras namn knappast är väl sökbart på nätet och de inte verkar ha varit aktiva på ett tag.

Musikaliskt hamnar denna EP kanske främst inom den progressiva rocken, kanske att man kan kasta in alternativ rock där också. Det bär spår av klassiska progrockare med signaturstilar som känns igen från klassiska proggare som Genesis, Pink Floyd, IQ med flera, samtidigt som de har en lite mer modern twist. Bra producerat. Sångare är väl kanske inte den vassaste, och det är väl inte heller särskilt originellt eller således progressivt men benämningen progressiv rock/metal slutade ju innebära framåtskridande musik för många år sedan och hänvisar mer till en musikalisk stil.

Kort förstås med bara fem spår, det känns faktiskt rätt lagom då låtarna är bra och underhåller under tiden de pågår. Fler liknande låtar på samma skiva hade dock nog fått det att kännas lite segdraget för det känns inte sådär våldsamt varierat. Bäst är andra spåret Don’t Wake Up som känns väldigt underhållande, men alla fem låtarna håller bra standard och känslan är nästan att det är lite synd att bandet bara gjorde denna, ett album efter att de fått utvecklas lite hade definitivt kunnat vara spännande.

Överlag en intressant EP, men kanske ingenting som kommer att skriva in sig i världshistorien. Det kan dock vara värt att kika närmare på den, sannolikheten för att den ska uppskattas torde vara ganska stor.

HHHHHHH