Alastor
The Unholy Hordes

Label: Firecum Records
Tre liknande band: Toxic Holocaust/Transgressive/Breathless

Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Intro/Dagon
2. Massacre Profano
3. Morte Da Trindade
4. Ritos De Invocação
5. Forças Do Inferno
6. Ascenção Da Besta
7. Que Se Abram Os Portais
8. Com Mil Demónios
9. Deuses Antigos
10. Morte
11. Palavras Finais


Band:


Discography:
Crushing Christendom (2000)
Hellward (2001)
Infernal Lord (2004)
Possessed by Darkness (EP 2007)
Demon Attack (2011)
From the Hellish Abyss (2013)
...the Dark Tower... (2018)
Ataque Profano (EP 2021)


Guests:


Info:

Released 2021-06-07
Reviewed 2021-10-03

Links:
bandcamp
firecum recordsread in english

Jag trodde att det kanske vara samma band som Caj en gång skrev en lustig recension av, men det visar sig att Alastor är ett ganska vanligt bandnamn och detta är ett portugisiskt band, inte österrikiskt som det vi skrivit om tidigare. Detta band har faktiskt över trettio år på nacken, osäkert dock vilka medlemmarna är då de inte berättar det på sin hemsida eller i pressmaterialet, men de har en ny sångare sägs det. Jag vågar dock inte rita dit några medlemmar då jag inte kan bekräfta vilka de är någonstans.

The Unholy Hordes heter detta album som råkar vara det sjunde i bandets diskografi, de började redan 1988 men den riktiga debuten kom 2000. Det här albumet hamnar någonstans i thrash-/black metal-genren, kanske att man kan kasta in döds om man vill. Lyriken är om ondsinta ting och sådär, ganska stereotypiskt band med andra ord, dock inte musik jag själv gärna spelar i min stereo. Det känns som en relativt kostnadseffektiv produktion, om man ska vara snäll. Sånginsatsen är sisådär, inget överdrivet imponerande och originaliteten är obefintligt vilket också gäller variationen över albumets låtar.

Det är inte så att jag imponeras av vad jag får höra, det är ett ganska tråkigt album faktiskt. Inte dåligt kanske, nästan till och med medryckande i sina bästa ögonblick men man tröttnar snabbt och det finns få skäl att faktiskt vilja lyssna på detta. Visserligen lär det tänkas lite annorlunda för den som uppskattar den typen av musik, speciellt om man gillar det lite mer underjordiska, då kanske det till och med kan tänkas fungera.

Kanske alltså att det går hem hos sin publik men i stort tror jag inte att vi behöver bry oss nämnvärt om vad Alastor har att erbjuda, det är inte ens tillräckligt inspirerande för att försöka sig på något med varelser, jag har hört bättre och rekommenderar att ni lyssnar på något annat istället.

HHHHHHH