Trick or Treat
The Legend of the XII Saints

Label: Scarlet Records
Tre liknande band: Helloween/Freedom Call/Angra

Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Ave Athena
2. ARIES Stardust Revolution
3. TAURUS Great Horn
4. GEMINI Another Dimension
5. CANCER Underworld Wave
6. LEO Lightning Plasma
7. VIRGO Tenbu Horin
8. LIBRA One Hundred Dragons Force
9. SCORPIO Scarlet Needle
10. SAGITTARIUS Golden Arrow
11. CAPRICORN Excalibur
12. AQUARIUS Diamond Dust
13. PISCES Bloody Rose
14. Last Hour (The Redemption)


Band:
Leone Villani Conti - Bass
Guido Benedetti - Guitars
Alessandro Conti - Vocals
Luca Setti - Drums
Luca Venturelli - Guitars


Discography:
Evil Needs Candy Too (2006)
Tin Soldiers (2009)
Rabbits' Hill Pt. 1 (2012)
Rabbits' Hill Pt. 2 (2016)
Re-Animated (2018)


Guests:
Yannis Papadopoulos - Vocals (track 4)
Lucia La Rezza - Violin (track 8)
Alessio Lucatti - Keyboards
Fabio Dessi - Narration (track 1), Vocals (choirs)


Info:
Produced by Eddy Cavazza & Trick or Treat
Mixed and mastered by Eddy Cavazza
Artwork by Alessandro Conti

Released 2020-04-24
Reviewed 2020-05-01

Links:
trickortreatband.com
reverbnation
youtube

scarlet records


read in english

Trick or Treat har hunnit med några album sedan jag senast lyssnade på, och hyllade dem. Dessutom har många år hunnit gå sedan dess, nu är det stjärntecken, riddare, anime och så vidare som gäller. Senast jag skrev om dem var det kaniner. Alla stjärntecken har kommit som singlar före denna så ni kan ju kika på youtube om ni vill se fler än dem jag har inkluderat i denna recension, de är ganska kul videoklipp för övrigt. Omslaget är inte överdrivet fantastiskt, men såvida jag känner till kommer den på CD så det kanske inte gör något att omslaget är mindre fantastiskt, huvudsaken är ju att innehållet tilltalar.

Bandet började som hyllningsband till Helloween, så power metal är ju en logisk gissning och det är ju där de hamnar med klämkäcka refränger och medryckande melodier. Musik som sätter sig på ens medvetande och är lätt att tycka om. Sångaren har en skön, bra power metal-stämma och albumet är väldigt bra producerat. Det finns fjorton spår på albumet och det är faktiskt över en timme långt, det känns definitivt inte så långt när man lyssnar igenom albumet från start till mål, jag hade gissat på kanske 40 till 48 minuter. Variationen är ganska stor och även om vi inte får direkt nyskapande musik känns det ganska fräscht.

Det är riktigt bra, igen, Trick or Treat gör power metal som man vill att den ska vara, medryckande, underhållande, snyggt producerad och så bra att låtarna etsar sig fast i ens medvetande. Det finns definitivt inga svagheter här, alla låtarna är av riktigt hög kvalité och vissa är sådär löjligt bra som de allra bästa power metalliska låtarna kan vara och ironiskt nog är det mitt eget stjärntecken jag tycker bäst om, låten alltså, att fylla år i det stjärntecknet är väl knappast bäst. Jag hittar inte mycket att vara negativ över, det enda är väl att de kanske inte bryter ny mark men när man gör det riktigt bra spelar den saken mindre roll.

The Legend of the XII Saints är ett höjdaralbum som definitivt är väldigt tilltalande och som jag definitivt kan rekommendera att ni tar er en närmare titt på. Antagligen ett av de finaste power metal-albumen som släppts hittills under året, det betyder att ni definitivt borde införskaffa er en egen kopia.

HHHHHHH