Sapphire Eyes
Magic Moments

Label: Pride & Joy Music
Tre liknande band: Alyson Avenue/Cloudscape/Shylock

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Still Alive
2. Don't Walk Away
3. I Never Meant To Hurt You
4. Magic Moment
5. Do you Think About Us
6. Just Leave Me
7. Bring Back The Night
8. As The Days Go by
9. Cutting Like A Knife
10. Only The Night
11. All I Need Is To Hold You


Band:
Kimmo Blom - vocals
Niclas Olsson - keyboards
Emil Knabe - guitars
Patrik Svärd - guitars
Christer Engholm - bass
Fredrik Eriksson - drums


Discography:
Sapphire Eyes (2012)
Breath of Ages (2018)


Guests:
Anette Olzon - vocals


Info:
co-produced by Sascha Paeth

Released 2020-05-15
Reviewed 2020-06-03

Links:
sapphireeyes.se
youtube

pride & joy


read in english

Sapphire Eyes hade en fin debut 2012, sedan kom Breath of Ages som inte imponerade lika mycket, och nu kommer album nummer tre. Magic Moments heter detta nya album och det bjuder på ett helvitt omslag, stilrent kanske vissa säger, tråkigt säger jag. Annars är väl det svenska bandet sig likt kan man nog påstå utan att överdriva.

Klämkäcka melodiösa rocklåtar är vad vi får, välputsad produktion, tydliga refränger, ganska bra sångare, ungefär vad man kan förvänta sig av något ur genren. Det bjuds på en ganska förväntad variation och få, om några, överraskningar. Den som hört bandet tidigare kommer att känna igen vad den får höra nu eftersom de knappast kan beskyllas för att ha utvecklats speciellt mycket. Speltiden känns ganska lagom, inte för långt och det är ju alltid positivt.

Inte ett överdrivet fängslande album egentligen, det låter lite som jag hade förväntat mig att det skulle låta och när ett nytt album inte överraskar, blir jag lite besviken. Det känns som att det borde finnas mer, det borde finnas utrymme för fräscha idéer och en och annan överraskning men här får vi musik enligt formatet, hantverk snarare än konstverk och det kan lätt leda till huvudvärk. Men visst, det går väl inte att vara så negativ trots allt, de spelar på sådana kort som gör att det inte riktigt kan gå dåligt och det blir ett hyfsat kul album att lyssna på trots allt. Däremot är det inte ett album man kommer tillbaka till när man är klar med det eftersom det släpps väl minst ett lika kapabelt album i veckan.

Jag antar att webbrecensenterna och fansen kommer att vara tillämpligt imponerande som de brukar vara när liknande album släpps. Jag har väl underhållits sådär lagom men i slutändan tycker jag inte att Sapphire Eyes kommer med något som gör att jag kommer att vilja återse detta album igen efter att den sista punkten i denna text har satts.

HHHHHHH