Sail
Mannequin

Label: Independent
Tre liknande band: Torche/Baroness/Mastodon

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Mannequin
2. Mannequin [Synthwave Remix]
3. Mannequin [Director's Cut]


Band:
Tim Kazer - Vocals, guitar
Charlie Dowzell - Vocals, guitar
Kynan Scott - Bass, synth
Tom Coles - Drums/ percussion


Discography:
Upon His Mountain (EP 2015)
Slumbersong (2017)


Guests:


Info:
Mix/ master: Josh Gallop
Recorded at Stage 2 Studios
Artwork by Elle Romaine - @Umbrelle

Released 2020-07-10
Reviewed 2020-07-16

Links:ß
bandcamp
youutube


read in english

Mannekäng är Sails senaste alster, en singel vi får i tre versioner. Ett band som släppte sitt debutalbum 2017 och väl antagligen jobbar med ett andra album för tillfället. Det påstås att det brittiska bandet med denna låt vandrar i en lite mer progressiv och psykedelisk riktning, och de säger att låten handlar om ohälsosamma riktningar ett förhållande kan ta. Det kan ju kanske tänkas vara intressant, omslaget är ju ganska skoj i alla fall.

Det handlar om sludge, tung proggig sådan med massiv ljudbild och så vidare. Egentligen inte så annorlunda från det mesta andra vi hör i genren. Varken nyskapande eller fantasifullt, men produktionen är schysst och det är en tung och dramatisk låt som vi får i singelversion, en lite längre version som de kallar director’s cut, och en synthwave remix.

Det är dock inte en speciellt spännande låt och inte speciellt utmärkande, det känns inte som något jag vill spela så värst många gånger. Men det är inte någon dålig låt, och är ändå hyfsat trevlig att lyssna på – samtidigt har jag svårt att se vitsen med singlar och EP nuförtiden, men det kanske bara är jag. Synthwave-varianten är ganska kul också så den som gillat Sail tidigare bör väl kika närmare på den.

HHHHHHH