Saber Tiger
The Shade of Holy Light

Label: Sliptrick Records
Tre liknande bands: Concerto Moon/Double Dealer/Lightning

Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
01. The Shade Of Holy Light (Orchestra Version)
02. The Shade Of Holy Light (Album Version)
03. The Shade Of Holy Light (Live Version)
04. The Crowbar Case (Live Version)
05. Dying Breed (Live Version)
06. The Worst Enemy (Live Version)
07. Push (Live Version)
08. The Hammer (Live Version)
09. Angel Of Wrath (Live Version)


Band:
Takenori Shimoyama – Vocals
Akihito Kinoshita – Guitar
Yasuharu Tanaka – Guitar
Yasuhiro Mizuno – Drums
hibiki – Bass


Discography:
Invasion (1992)
Agitation (1994)
Timystery (1995)
Project One (1997)
Brain Drain (1998)
Saber Tiger (2001)
F.U.S.E. (2002)
Indignation (2005)
Decisive (2011)
Messiah Complex (2012)
The Best of (2015)

Bystander Effect (2015)
Obscure Diversity (2018)


Guests:


Info:
Produced by Saber Tiger with co-production by Fubito Endo

Released 2019-12-18
Reviewed 2020-02-22

Links:
sabertiger.net
youtube

sliptrick records


read in english

De japanska tigrarna är tillbaka med nytt alster, eller nytt och nytt. Titelspåret kommer från senaste albumet Obscure Diversity som fick fyra poäng av oss här på Hallowed, det är en EP som kryddats med lite live-spår och blir därför egentligen av albumlängd. Man skulle nog kunna beskriva det som ett live-album med lite bonusmaterial eller kanske något annat, vi får tre varianter av titelspåret där en är symfonisk, en är live och en är den vi hörde på albumet från 2018. Min fråga är varför?

Heavy metal av japanskt stuk är vad tigrarna erbjuder, sångaren är ganska typisk för en japansk sångare i genren. De har väl också viss progressiv touch och även lite symfonisk i det inledande spåret. Mycket live då större delen av spåren är livespår så förutom tre variationer av titelspåret är det ändå hyfsat varierat men knappast något som adderar något nytt till bandets diskografi, ett fantasifattigt album eller fantasifattig EP är min känsla när jag spelar genom detta album.

Titelspåret är bra, men det var bra på albumet det förekom också – live-version och symfonisk version bidrar inte direkt med någon kvalitetsökning, eller något som känns nödvändigt. Det känns som en väldigt onödig EP, helt okej men även om jag samlade Saber Tiger hade jag sett det som något jag inte velat slösa pengar på. Live-spåren adderar lite värde men varför inte släppa ett riktigt livealbum i så fall?

The Shade of Holy Light är ytterligare en onödig produkt i en bransch som skulle må väldigt mycket bättre om antalet släpp minskade för även om detta inte är en dålig EP så bidrar den inte med något som skapar intresse – det bästa spåret som är titelspåret kom på en skiva 2018 och resten är bara utfyllnad, så frågan är: varför?

HHHHHHH