Neumatic Parlo
All Purpose Slicer

Label: Unique Records
Tre liknande bands: Joy Division/Sonic Youth/Family5

Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Opto Optics In Consciousness
2. Cardiac Insufficiency
3. Science Fiction Movie
4. Morning Metamorphosis


Band:
Vincent
Frederick
Justin
Simon


Discography:
Debut


Guests:


Info:
All songs writte and produced by Neumatic Parlo
Mixed by Patrick Stäudle
Mastered by Alex Kloos

Released 2020-05-22
Reviewed 2020-06-06

Links:
youtube
Bandcamp
unique records


read in english

Neumatic Parlos debut är ett skärverktyg som skurit fram fyra låtar ur en musikalisk massa, det är inget vidare omslag på denna EP men man bör som sagt inte döma efter omslaget. Det borde ju dessutom vara unikt med tanke på att det kommer på ett bolag som kallar sig Unique Records.

Det är kort och koncist, hyfsat entusiastiskt, lite psykedeliskt och garagerockigt – inte speciellt unikt egentligen. Låtarna känns inte heller sådär våldsamt gripande utan passerar förbi utan att man orkar lyssna speciellt noggrant. På något sätt känns det mest som att den korta speltiden blir det mest sympatiska, som gör att man tar sig igenom och kommer ut på andra sidan där ett förhoppningsvis mer intressant album väntar.

Produktionen känns ganska billig, sångaren är väl inget vidare och egentligen är bara inledningen någotsånär kul medan resten av albumet passerar ganska obemärkt förbi, trots att det har en sci-fi film mitt i låtlistan. Nej, det blir aldrig speciellt intressant och det känns ganska skönt att släppa detta album nu när denna text avslutas.

Det smartaste är nog att hålla sig undan från detta album, det är inte speciellt imponerande och även om man gillar genren finns det bättre alternativ. Det känns som att de måste förbättra det mesta om de vill göra någonting relevant i framtiden, det album slänger jag bort nu.

HHHHHHH