Mundy's Bay
Lonesome Valley

Label: Pure Noise Records
Tre liknande band: Makthaverskan/Alvvays/Westkust

Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Goodbye
2. Seasons Pass
3. Wash Over Me
4. Heavy Bloom
5. Visions of You
6. Dreams
7. Window in the Shade
8. Heaven’s Close
9. Sleep Away the Summer
10. Moonlight
11. J’ai tout perdu


Band:
Esther Mulders - vocals
John Donnelly - guitar
Willy Love - bass
Vic Beaudoin - guitar
Yannick Therrien . Drums


Discography:
Wandering & Blue (EP 2017)
Control Room (EP 2019))


Guests:


Info:
Produced and mixed by Kurt Ballou
Recorded by Patrick McDowall
Engineer: Zach Weeks

Released 2020-03-13
Reviewed 2020-07-08

Links:
mundysbaymusic.com
pure noise records


read in english

Kanadensisk shoegaze, drömpop, post-punk är vad vi får ta del i när vi sätter tänderna i Montreal-bandet Mundy’s Bays debutalbum Lonesome Valley. Det är inte en speciellt intressant skapelse grafiskt men desto mer i det musikaliska perspektivet. Det är ett album som frontas av Esther Mulders som besitter en för albumet alldeles utmärkt stämma med riktigt bra känsloregister som verkligen lyfter Lonesome Valley.

Det är en musikaliskt upplyftande historia med ganska enkelt uppbyggda låtar som dels bygger på Esthers riktigt vassa sånginsats men också på en lätt drömmande känsla. Lite känns det som att de framför sitt album innanför ett fönster där de står och drömmer sig bort till andra platser medan de framför sina låtar, eller så satt de så och skrev låtarna. På ett sätt kanske ett passande album för de tider vi genomlidit och genomlider, där många varit i karantän och så vidare med drömmar om att vara någon annanstans och göra något annat. Ett album för drömmare kanske.

Ljudbilden är riktigt snygg och det är varierat och speltiden känns väldigt sansad, ett album man gärna lyssnar på. Många album jag skriver om bjuder inte direkt in en till att lyssna, de flesta tvingar man sig till att lyssna på, oavsett om de är bra eller ej, men detta är ett sådant som jag gärna väljer att lyssna på och som därför får spinna ett antal gånger i musikspelarna innan det skrivs om det och ett som till skillnad från många andra album jag skriver om inte kommer att slängas ut musikbiblioteket på datorn. Det är riktigt bra och jag spelar gärna albumet flera gånger om, det känns som ett mycket bra val.

Jag ser inga direkta svagheter, alla spår är bra och det finns en hel del hit-potential bland de elva. Bäst är kanske inledande Goodbye tillsammans med J’ai tout perdu, men alla håller riktigt hög klass. Det är helt enkelt en riktigt imponerande debut som man kan hoppas är en indikation på att det kommer mera spännande album i framtiden. Jag tror inte att jag behöver skriva speciellt mycket mer än det, jag tycker att du ska kika närmare på detta album, helst nu direkt.

HHHHHHH