Iron Kingdom
On the Hunt

Label: Independent
Tre liknande bands: Iron Maiden/Judas Priest/Helloween

Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. White Wolf
2. Driftin’ Through Time
3. Sign Of The Gods
4. Keep It Steel
5. Raze And Ruin
6. Road Warriors
7. Invaders
8. Paragon
9. The Dream


Band:
Chris Osterman - Lead Guitar & Vocals
Megan Merrick - Lead Guitar
Leighton Holmes - Bass Guitar
Chris Sonea - Drums


Discography:
Curse Of The Voodoo Queen (2011)
Gates Of Eternity (2013)
Ride For Glory (2015)


Guests:


Info:
All Music And Lyrics Written and Recorded By: Iron Kingdom
Cover Illustration: Alan Lathwell
Co-Produced: Chris Osterman & Megan Merrick
Mastered By: Greg Reely at The Green Jacket
Mixed By: Dan Tsourounis
Engineered By: Chris Osterman
Recorded at: Lethal Force Studios

Released 2019-10-04
Reviewed 2020-04-
19

Links:
iron-kingdom.com
youtube


read in english

Järnkungadöme från Kanada är på jakt, kanske på jakt efter ett byte eller ett utmärkt album – jag kan säkert säga att en av dessa lyckas de inte jaga rätt på. Kanske borde de dessutom jaga rätt på en roligare omslagsidé, men de har hittat nio spår till detta album som råkar vara kvartettens fjärde, det föregående släpptes 2015 och debuten 2011.

Kanske är Iron en varning, det brukar ofta dra mot Iron Maidenskt när man kallar bandet Iron Någonting och Iron Kigdom är inget undantag till den regeln. De bjuder på nio ganska typiska heavy metal-låtar, visst finns det klämkäckhet och så vidare men det är inte speciellt originellt så det kan nog vara lite lätt att bli blasé mot den här typen av musik då det finns massor av den. Iron Kingdom bjuder inte heller direkt på någon överdrivet lysande produktion eller något annat särdrag utan det låter ungefär som en arketyp av heavy metal.

När en icke för lång speltid är ett albums starkaste sida är det svårt att bli imponerad, visst är inledande White Wolf ganska medryckande men redan innan det spåret är slut försvinner mitt intresse och resten av albumet passerar lite obemärkt förbi. Gillar man heavy metal kan man säkert uppskatta även detta, genrens fans brukar vara ganska avogt inställda till originalitet och detta album är definitivt musikalisk status quo. Det hade varit kul med ett mer fantasifullt album, med ett mer originellt sådant men jag antar att de flesta som gillar och framför heavy metal är mer intresserade av att bevara någon inbillad historia eller renhet för genren snarare än hitta på något nytt och fräscht.

Om det var på jakt efter ett vasst album så misslyckades de, om de jagar byte så kanske de hade bättre tur, men den som är på jakt efter ett bra album bör jaga det någon annanstans. Iron Kingdom är okej som hantverkare och deras arketypiska heavy metal går säkert hem hos vissa, det är inte dåligt men knappast speciellt spännande eller lysande.

HHHHHHH