Four Trips Ahead
...And the Fire Within

Label: Dr. Music Records
Tre liknande band: Black Stone Cherry/Alter Bridge/Tremonti

Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Step Into My World
2. December
3. Sea Song
4. Good Times Goodbye
5. There's A Time
6. The Escape
7. Let It Out (inside)
8. Run To You
9. The Descent
10. Bring Me Down


Band:
Peter Wilson - Vocals
Brian Eisenpresser - Guitar
Dan Cassidy - Bass
Ken Candelas - Drums


Discography:
Love And Rebellion (EP 2015)
The Memories (EP 2013)
39th Street Lullabies (EP 2011)
Four Trips Ahead (2008)
The 505 Sessions (EP 2006)
Beginnings (EP 2005)


Guests:


Info:
Produced by Peter Wilson
Recorded by Johnny Nice sound engineer Nick Cipriano at Spin Recording Studios

Released 2020-02-28
Reviewed 2020-06-13

Links:
youtube
Bandcamp
dr music


read in english

Andra albumet för Four Trips Ahead och det berättar om elden inombords eller inuti, beroende på hur man vill tolka det. Frågan man då som recensent av albumet kan ställa sig är ju om det är någon eld i albumet. Är det eld och lågor? Kvartetten är amerikansk och vad jag kan utröna kom detta album redan 2017 i en begränsad upplaga, jag hörde dock det först nu när det kommer genom DR Music och det som slår mig först är att albumet har en snygg grafisk profil.

Alternativrock med progressiva inslag, lite amerikansk känsla och man skulle kanske kunna jämföra med sådant som Alter Bridge och liknande, men med skillnaden att Four Trips Ahead är lite mer våghalsiga musikaliskt. Det här albumet känns ganska fräscht för att vara ett album i en genre som ganska ofta känns likriktad och trött, det är snyggt producerat och sångaren är kompetent. Vi bjuds på hygglig variation, ganska stort djup, ett album som känns väl sammansatt och har en sansad speltid.

Det finns mycket att tycka om när det gäller Four Trips Ahead och deras nya album … And the Fire Within, det är ett tilltalande album med flera bra låtar som griper tag i en som lyssnare och som känns ganska minnesvärda. December är nog kanske min favorit på albumet men det finns fler och jag tycker främst att avslutningen är starkast. Det träffar rätt, det är kul, det är underhållande och det finns egentligen väldigt lite att vara negativ till när det handlar om detta album – jag tycker att det är väl värt tiden att lyssna på detta fina album.

Jag kan rekommendera detta album, det är riktigt bra. Four Trips Ahead har mycket att erbjuda den som gillar trevlig rockmusik och deras andra album träffar väldigt mycket rätt. Jag tycker inte att du ska missa detta album, speciellt inte om du gillar de liknande banden – det är en höjdare.

HHHHHHH