Esogenesi
s/t

Label: Transcending Obscurity Records
Tre liknande bands: Hex/Paradise Lost/Altar of Betelgeuze

Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Abominio
2. Decadimento Astrale
3. ...Oltregenesi...
4. Esilio Nell'Extramondo
5. Incarnazione Della Conoscenza


Band:
Jacopo Marinelli - Vocals
Davide Roccato - Guitars
Carlo Campanelli - Bass
Michele Adami - Drums


Discography:
Debut


Guests:


Info:
Cover art by Korvo
Internal layout and graphics by Luca Brusa

Released 2019-10-04
Reviewed 2020-01-27

Links:
bandcamp
transcending obscurity


read in english

Tänk vad mycket spännande som drunknar i det eviga tillflödet av album att skriva om, mailboxen svämmar över med flera recensionsförslag om dagen och musikbiblioteket tar flera dagar att spela sig igenom en enda gång. Italienska Esogenesis självbetitlade debut låg nära till hands i senaste rensningen av musikbiblioteket men klarade sig och det var kanske tur eftersom jag fick lyssna på ett spännande album.

Bara namnet är spännande, exogenesis, vilket förstås refererar till hypotesen om att livet härstammar från någon annan plats i universum och spreds till Jorden. Det är en spännande tanke och det är det okända, det kosmiska, filosofi och andra dimensioner som är den lyriska och även kanske musikaliska tematiken vi får höra när vi lyssnar genom detta albums fem spår. Och som om det inte vore nog med att kosmiska och filosofiska uttryck tas, de tas på italienska som är ett av de snyggaste språken som finns, även när sången vrålas. Det är för övrigt doom metal det handlar om, kosmiskt präglad sådan.

Det är riktigt bra tycker jag, spännande låtar och riktigt sköna atmosfärer – definitivt ett album värt att lyssna på både en och två gånger. Man kan väl påstå att det var lite tur att jag inte sorterade bort albumet då jag sorterade sist utan att det fick sin chans att bli lyssnat på och hyllat. Jag tycker definitivt att ni ska kika närmare på detta, speciellt ni som gillar mörk och doomig metall, ni som gillar resor i kosmos och uppskattar italienska som vrålat språk.

Inte bara en snygg debut då det definitivt tål att jämföras fördelaktigt med de flesta aktörerna inom genren. Imponerande album, dessutom är ju omslaget kul så det finns onekligen all anledning att titta närmare på vad Esogenesi har att erbjuda.

HHHHHHH