Easy Action
That Makes One

Label: AOR Heaven
Tre liknande band: Journey/Toto/Foreigner

Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
1. Talk Of The Town
2. Teachers Do It With Class
3. Code To Your Heart
4. Only Love
5. One In A Million
6. Talk Talk Talk
7. Partners In Crime
8. Love Reaction
9. Rosie
10. In The Middle Of Nowhere
11. Eye For An Eye
12. There Is A River


Band:
Kee Marcello - Guitar
Chris Lind - Guitar
Tommy Nilsson - Vocals
Björn Påhlsson - Bass
Freddie Von Gerber - Drums


Discography:
Easy Action (1983)
That Makes One (1986)


Guests:


Info:
Remastered by Chris Lyne

Released 2020-01-31
Reviewed 2020-01-18

Links:
aor heaven


read in english

Easy Action har hittills skrapat ihop två album, 1983 och 1986, de återsläppte albumet från 1983 för ett dussin år sedan och då var jag framme med sågen eftersom det var ett urtrist album speciellt på grund av en massa meningslösa bonusspår. Bonusspår finns också när bandets andra album That Makes One släpps på nytt, B-sidor från singlar, men det är bara två av den och inget live-trams. Ett dussin spår totalt och ett omslag som kanske inte kan sägas locka då det inte direkt ser särskilt spännande ut. Men det är ju musiken och inte omslaget jag skriver om och musiken är betydligt mer intressant.

Faktum är att från den ruttna debuten jag skrev om tycks Easy Action utvecklats till ett ruggigt vasst AOR-band, det här låter faktiskt riktigt bra. På många sätt är det ett ganska klassisk AOR-album med medryckande refränger och bra produktion – sköna åttiotalshits med hygglig variation, även de två adderade låtarna passar in väl i låtlistan. Speltiden känns sansad och man hinner definitivt inte tröttna, inte ens om man spelar albumet ett par gånger i följd. Det kanske ska tilläggas att de som står bakom detta album återförenades för lite livespelande förra året, kanske har de planer på att göra något mer?

Det här albumet är en höjdare, då jag inte hört något annat än Easy Actions debut tidigare blev det en positiv överraskning då jag hade förväntat mig något ungefär lika meningslöst som bandets första album men fick något riktigt grymt istället. Redan från inledande Talk of the Town hör man att det är bra och framförallt något helt annat än den tråkiga glamrock som vi fick höra på bandets debutalbum. Och trots att över tre decennier passerat sedan det här albumet först släpptes så känns det som ett ganska fräscht album och inte alls daterat som vissa gamla album i genren kan kännas.

Rekommenderas helt klart, ett album som är svårt att inte tycka om kan jag konstatera och ett som de flesta musikfans borde tilltalas av. Den kommer bara i begränsad upplaga så den som gillar AOR ska kanske passa på att införskaffa detta finfina album. Man kan nog konstatera att Easy Action måste vara ett av de banden som förbättrats mest från första till andra albumet, tummen upp!

HHHHHHH