Coffeinne
Requiem

Label: Art Gates Records
Tre liknande band: Bullet for My Valentine/Stratovarius/Black Rock

Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm
Tracks
01. Frozen Seas
02. Back to the Light
03. One More Day
04. Forevermore
05. The Showdown
06. Never Again
07. Wake Up
08. Open Your Eyes
09. Crash and Burn
10. Requiem


Band:
Iñaki Lazcano - Vocals
David Villarreal - Guitars
Miguel Manjón - Bass
Pako Martinez - Drums


Discography:
Circle of Time (2016)


Guests:
Timo Tolkki - Guitar (track 10)


Info:
David Villarreal - Mixing, Mastering, Producer
Sergio Salcedo - Mixing, Mastering, Producer
Arca Design - Cover art, Design

Released 2020-03-13
Reviewed 2020-04-06

Links:
art gates records


read in english

Andra albumet av bandet Coffeinne, ett band med ett udda namn som inte verkar betyda något, eller så är ett pussel av något slag. Vad som är säkert är att Requiem är uppföljaren till Circle of Time som såg dagens ljus 2016. Omslaget är ganska snyggt och det är musikaliskt snyggt med tio nya fräscha spår som kanske är lämplig att spela så här i pandemitider, det är ju åtminstone en skön underhållning för den som vill ha något att lyssna på när den isolerar sig från virus.

Melodiös power metal är väl ett bra sätt att beskriva det, snyggt producerat och med bra sångare. Dessutom gör de musik som känns fräsch trots att den inte direkt avviker från normen i genren. Requiem bjuder dessutom på sansad speltid och god variation, tack vare klämkäcka låtar och starka melodier är det dessutom lätt att ta till sig och lätt att tycka om.

Riktigt bra album med riktigt bra låtar, jag ser inga svagheter utan det är riktigt vasst från inledning till avslutning. Inledande Frozen Seas och det avslutande titelspåret där Timo Tolkki gör ett gästspel är mina favoritspår på ett album som innehåller många underhållande och vassa spår men de två nämnda har nog starkare hit-potential än de övriga spåren.

Det behövs egentligen inte sägas så mycket om detta album, det är riktigt bra och gillar man power metal vore det nästan tjänstefel att inte kika närmare på det. Jag tror nog att det kan gå väl hem i ganska breda kretsar av musikfanatiker, det går åtminstone hem bland Halloweds skribenter och det är nog inte så tokigt. Requiem är ett album vi kan rekommendera.

HHHHHHH