Reflex Machine
Interzone

Tracks
1. Interzone
2. The Descent: i. Enter Jones
3. The Descent: ii. L'Appel du Vide
4. The Descent: iii. Lust for Loss
5. Machina
6. Framed
7. Faulty Apparatus
8. Burn It Down
9. Mugwump


Band:
Alex - drums and vocals
James - bass and vocals


Discography:
Love As A Contronym (EP 2017)


Guests:


Info:
Album recorded and mixed at Over the CounterCulture Records

Released 2019-09-06
Reviewed 2019-08-12

Links:
bandcamp
over the counterculturerecords

Hur många band känner du till som kan ta ritningarna till tung musik och riva dem i småbitar? Det frågas i pressmaterialet, jag skulle väl påstå att det är en definitionsfråga men det är inte överdrivet många band som tänker utanför boxen. Reflex Machine, kul namn för övrigt, är en amerikansk duo som påstås ha rivit ritningarna och skapar sin musik med bas och trummor. Det är för övrigt deras första album, de har släppt en EP tidigare, som kan beskrivas som sludge.

En massiv ljudbild, tung och ganska monotont kanske man kan beskriva det som. Ungefär som det ganska ofta låter när det handlar om sludge och precis som då blir det som en vägg av ljud och det saknas lite nyanser och dynamik. Ganska typisk sludgig produktion och sång, det kommer inga överraskningar någonstans genom hela speltiden – speltiden känns lång, den är 46 minuter i faktiska tal men dessa 46 känns som långa minuter.

Sludge har ofta en tendens att bli en massiv ljudbild med kraxig sång och sedan inte speciellt mycket mer, det bjuds inte på speciellt mycket nyanser. Segt som sirap skrev jag i min anteckningsbok någon gång när jag lyssnade på albumet och det stämmer väl på mitt intryck när jag har lyssnat sedan dess också. Det är inte ett imponerande album, omslaget är nog dess starkaste företräde.

Är du sludge-fan kanske det är ett album som faller dig i smaken, men jag är ytterst tveksam till att albumet skulle gå hem i de bredare fan-skarorna. Det är helt enkelt ett ganska tråkigt album som inte når hela vägen fram, det är svårt att sätta fingret på riktigt vad de saknar men det kanske är för att det är ett album som saknar det mesta.

HHHHHHH

 

 

 

 

Label: Over the CounterCultureRecords
Tre liknande band: Sumac/Neurosis/At the Drive-In

Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english