Pretty Wild
Interstate 13

Tracks
01. Let's Get It Out
02. Meant For Trouble
03. Superman
04. Wild And Free
05. Give It All Tonight
06. Stand My Ground
07. The Way I Am
08. Thanks To You
09. Shot Me Down
10. Walk The Edge
11. I Love It
12. Break Down The Walls


Band:
Ivan Ivve Höglund - Vocals
Axl Ludwig - Guitar
Kim Chevelle - Bass
Johnny Benson - Drums


Discography:
All the Way (2009)
Pretty Wild (2014)


Guests:


Info:
Recorded at RoastingHouse Studios

Released 2019-05-31
Reviewed 2019-06-02

Links:
prettywildband.com
youtube
black lodge records

Ganska vild är tillbaka med album nummer tre och de beskrivs som Sveriges främsta glam-/sleaze-rockband. Dessutom ska detta nya album vara ett mördaralbum, det vore i så fall bandets första album av substans – åtminstone om man ska tro vad Hallowed skrivit om dem så här långt. Interstate 13 heter det nya albumet som bjuder ett dussin nya låtar.

Genremässigt är det ju glamrock, sleazerock/-metal det handlar om, inspirerat av band som Mötley Crüe, Poison, Whitesnake och allt vad de heter. Lika nyskapande som att äta eller gå på toaletten, fantasinivån är väl i höjd med en vanlig tillverkningsindustrilokal från sextiotalet. De har för övrigt tillämpat löpande bandetprincipen när de tillverkat sina låtar, för de känns mer tillverkade enligt formatmallen än uttänkta och skapade ur ett kreativt medvetande. Variationen är väl också den man kan förvänta sig, det finns de låtar som brukar finnas på ett album av typen de skapar. Dessutom känns produktionen förvånansvärt billig, det slog mig att det lät väldigt daterat första gången jag hörde albumet.

Shot Me Down är en medryckande låt som egentligen är enda gången bandet ens är i närheten av något värt att lyssna på. Annars är det mest plågsamt tuggande genom sådant vi hört massor av gånger förr och sämre gjort än förr, inte för att det nämnda spåret direkt nyskapar men det bryter av den gråa massan med något som åtminstone är underhållande klämkäckt. Annars vet jag inte vad jag ska säga, mer än att om detta är det bästa Sverige har att erbjuda inom genren så vore det ganska tragiskt. Nu vet jag att så inte är fallet då vi har betydligt bättre sleaze-glammare i vårt avlånga land.

Pretty Wild famlar mest bara i mörkret och försöker emulera svunna tider med patetiska kopior. Det är väl inte uselt men knappast heller speciellt bra, vill ni lyssna på daterade glammiga poprocklåtar så finns det massor av dem som släpptes på åttiotalet, det är bara att välja och vraka, du får en vinyl för under hundringen inklusive frakt om du shoppar lite på tradera eller någon annan marknadsplats där begagnade skivor säljs. Det är ett betydligt bättre alternativ än detta mediokert beigea album helt utan attityd. Gäsp!

HHHHHHH

 

 

Label: Black Lodge Records
Tre liknande band: Mötley Crüe/Whitesnake/Def Leppard

Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english