Need2destroy
Show

Tracks
1. Show
2. Schokolade mit Senf
3. La Cholera
4. Viva Los Vatos Locos
5. Super Chango
6. Legal Illegal
7. Enfermo
8. Hijo de Puta
9. Luda Ribica
10. Contaminacion
11. Enfermo ( Acoustic)
12. Kiss My Ass (Album Version)
13. El Arrogante (Album Version)


Band:
Milan Tajdic
Wolle van Hogh
Diego Kolumbus
Simon Koesling


Discography:
G​.​E​.​N​.​O​.​M​.​A (EP 2014)


Guests:


Info:

Released 2019-01-25
Reviewed 2019-05-23

Links:
need2destroy.de
youtube
bandcamp
fastball music

De tycks behöva förstöra, detta tyska band vars debutalbum fått namnet Show. De hard släppt en EP tidigare och nu har de samlat ihop tretton spår som utgör debutalbumet. Omslaget är tråkigt, bandets logo likaså – det är inte mycket på den fronten som lockar. Nu är det ju inte den biten som ska sälja in bandet utan det är det musikaliska och det som slår en där är att låtarna sjungs på spanska. Det är lite latinoinslag kanske, faktum är att bandet är multikulturellt och verkar hämta inspiration lite varstans.

Sång på spanska som jag varit inne på, lite latinoinslag, hardcore, metalcore, metal, vrålsång, klarsång och man kan nog påstå att det spänner lver ett ganska brett spektrum musikaliskt. Sången är schysst i klarsångspartierna där jag tycker att det spanska språket fungerar bra, det vråliga är dock ganska anskrämligt. Annars har de en del friska inslag och de gurglar inte bara upp den gamla skåpmaten utan det känns faktiskt som att de har perspektiv och en del fantasi. De håller dessutom speltiden sansad vilket är positivt, produktionen är okej men inte mer än så – inget som griper tag i en där, det och sången känns som starkt negativa inslag.

Det är friskt fläktande till och från men som helhet blir det mer påfrestande än frestande att ta sig an Show, det är ingen vidare uppvisning i musikalisk förträfflighet skulle man kunna säga. Det finns inga låtar som griper tag i mig som lyssnare och för det mesta hoppas jag att det ska ta slut, kanske att den som gillar groove, thrash, metalcore och allt vad det heter kan finns detta ganska tilltalande. Men jag är inte säker på att ens den målgruppen verkligen uppskattar vad som erbjuds, de har en del sköna inslag men helheten är mestadels tråkigt tycker jag.

Det är ett album man snabbt tröttnar på och ett man inte orkar lyssna på efter en stund. Jag tycker inte att Need2destroy lyckas överdrivet väl med sitt debutalbum, visst är det väl ett okej album och de har hittat en del egna grejer som känns ganska fräscha som de kanske kan jobba vidare med. Deras huvudsakliga problem på detta album är dock att vrålsången suger och låtmaterialet är alldeles för svagt för att man ska fastna för det. I will show it the way into the garbage…

HHHHHHH

 

 

 

Label: Fastball Music
Tre liknande band: Suicidal Tendencies/Machine Head/Lamb of God
Betyg: HH
HHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english