Mean Machine
Rock 'n' Roll Up Your Ass

Tracks
1. Rock'n'Roll Up Your Ass
2. Nitrobitch
3. Right Between the Eyes
4. Powder
5. Don't Mess Around With the Boys
6. Speed Patrol
7. Steamroll the Hammer
8. Faster
9. Hell of a Crossfire
10. Maniac
11. Ironclad
12. Don't Mess Around With the Girls


Band:
Raúl Mesa – Bass/Vocals
Juan Pedro Quesada –Guitar
Marc Tàpies – Drums


Discography:
Livin’ Outlaw (2014)
Bastardized Mean City (2016)


Guests:
Alba Karry


Info:
Javi Félez - Recording, Mixing
Patrick W. Engel -Mastering

Released 2019-08-08
Reviewed 2019-10-17

Links:
bandcamp
youtube
fighter records

Elak maskin från Spanien är dagens skiva, den har en lång och ganska löjlig titel. Det är bandets tredje album med ett Mad Max-inspirerat omslag som kanske vittnar ganska mycket om vilken typ av musik vi kommer att få höra. Det ser överlag ut som ett album som knappast kommer att erbjuda något vi hört förr och när man läser texten blir det än mer tydligt när det räknas upp inspirationer som Motörhead, Metallica, Nashville Pussy och så vidare. Rock’n’roll punk metal eller något sådant påstås vara stilen och det är väl kanske inte helt off.

Det är simplistisk hårdrock som förnimmer om band som exempelvis Motörhead med ganska punkig framtoning. Drivet och energin är ganska stor, men variationen är liten och djupet obefintligt. Dessutom kan man ju knappast beskriva Mean Machine som ett originellt band, deras musik känns väldigt välbekant och idéfattig – om man inte är oerhört imponerad av deras typ av musik så tröttnar man ganska snabbt. Det är väl inte heller direkt så att produktionen sticker ut som något av det bästa man hört, och det gäller nog oavsett musikalisk preferens. Så generellt är det ett för genren ganska typiskt album som väl inte på något sätt sticker ut sett till den kreativa eller hantverksmässiga kvalitén.

Musikaliskt är det väl ganska hyggligt men man tröttnar snabbt, jag saknar idéer och djup men jag saknar kanske främst en riktigt vass och fantastisk hitlåt. Det blir mest ett album som man kan spela sig genom någon gång och tycka att det känns okej men fantasilösheten gör att man ganska snabbt tappar intresset och tröttnar på albumet och det dröjer inte länge förrän man söker efter något annat nytt och spännande, något som inte låter som det var hämtat ur tunnan där Lemmy slängde sina misslyckade låtidéer. Det kanske är kul om man uppskattar den simpla och punkiga hårdrocken men jag tror inte att det är ett album som kommer att få något större genomslag i musikvärlden.

HHHHHHH

 

 

 

 

Label: Fighter Records
Tre liknande band: Motörhead/Metallica/Nashville Pussy

Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english