Critical Mess
Man Made Machine Made Man

Tracks
1. Revolution 5
2. Echo
3. ANDR
4. Bias
5. Cut the Cord
6. Demise
7. WOTF
8. Generation Fork
9. No Gods
10. Man Made Machine Made Man
11. Prequel


Band:
Christian Wiesener - Bass
Benjamin Komatitsch - Drums
Marco Evers - Guitars
Marco Schauff - Guitars
Britta Görtz - Vocals


Discography:
Human Præy (2018)


Guests:
Jörk Uken - guitar
Frédéric Leclerq - guitar
Julien Truchan - vocals


Info:
Recorded by Jörk Uken at Soundlodge Studio, vocals recorded by Britta Görtz at LCHQ Studio
ANDR Sound design intro by Mark D Owens
Artwork by Jonathan Noor

Released 2019-06-21
Reviewed 2019-09-07

Links:
criticalmess.de
youtube

metalville

Titeln på albumet kanske indikerar en framtida evolution, den är spännande och symmetrisk på fler än ett sätt. Det är också något som väcker funderingar hos den som ofta funderar, det kan ju vara ett framtidsscenario de bjuder oss på – ett snyggt omslag tycker jag väl inte att de lyckas med och logotypen imponerar väl inte heller. Kvintetten frontas av en sångerska med namnet Britta och Man Made Machine Made Man är deras andra album, det första kom förra året och de hann turnera lite efter det albumet med band som Six Feet Under, Sinsaenum och Hatesphere och nu är det redan tid för ett andra album.

Britta har ganska brutal röst och musikaliskt är det dödsmetall av det lite mer traditionella slaget med lite thrashigt och ganska svängigt. De har en hel del energi och driv, kanske inte så mycket variation eller djup men kanske är speltiden nog sansad för att det inte ska kännas alldeles för långt. Ljudbilden är fräsig och snygg vilket alltid är positivt och överlag kan man nog konstatera att det är ett välgjort album de satt samman.

Kompetenta musiker och bra produktion är en stark del i detta album och något positivt, tyvärr tycker jag väl inte att de får ut samma sak ur låtmaterialet som känns lite fantasifattigt. De har rätt ingredienser för att skapa något riktigt spännande men de lyckas inte omsätta det i ett spännande album, MMMMM känns lite som bortkastad potential eller ett album som inte är så bra som det borde ha varit. Det saknas den där riktigt vassa låten, men egentligen saknas det en liten aning över hela linjen.

Jag kan väl inte påstå att det är en besvikelse då jag inte hade några förväntningar på det men samtidigt är det ju lite tråkigt att det känns som att det finns mer än vad de levererar. Det kan dock tänkas att det är ett album som går mer väl hem hos dem som uppskattar det dödsmetalliska, där kanske det trycker på rätt knappar. Jag har sett en del positiva recensioner om albumet här och där så visst kan det tänkas att man kan uppskatta det – samtidigt är det svårt att överse med hur tråkigt albumet faktiskt är.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Metalville
Tre liknande band: Cripper/Decapitated/Six feet Under

Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english