Bloodphemy
In Cold Blood

Tracks
1. Psycotic Breakdown
2. Spree Killing
3. Bloodline
4. A Barbarous Murder
5. Mental Atrophy
6. S.p.e.
7. Out Of The Box
8. Chamber Of Horrors
9. Worship Me
10. L, Uomo Delinquente


Band:
Edwin Nederkoorn - Drums
Winfred Koster - Guitars
Olivier van der Kruijf - Vocals
Robin Zwiep - Bass


Discography:
Blood Will Tell (EP 2016)
Bloodline (2017)


Guests:
Guest solo by Bart Van Wallenberg in Bloodline.
Guest solo by Michel Alderliefsten in Bloodline, Mental Atrophy & Out of the Box.
Guest solo by Rutger Van Noordenburg in Barbarous Murder.


Info:
Recorded between April - July 2018, drums recorded at Soundlodge Studio, guitar, bass & vocals recorded at the Rukbunker Studio. Mixed & Mastered by Jorg Uken at the Soundlodge Studio.
Pictures taken by Wilco Van Dijen Fotografie.
Cover art by Bahrull Marta (Abomination Imagery).
Logo by Wicliffe Wolda.
Layout & design by Robin Zwiep.

Released 2019-04-12
Reviewed 2019-05-11

Links:
bloodphemy.com
youtube
black lion

Traditionell dödsmetall är inte direkt min favoritgenre men visst finns det en del trevliga band även bland dessa, såsom Bloodphemys landsmän Sinister. In Cold Blood är nederländarnas andra album, det första kom 2017, innan det släppte de en EP. Men historien började redan i början av 2000-talet men efter en demo så lades bandet på is 2003 och vaknade väl egentligen inte förrän 13 år senare då det kom en EP och sedan ett album och nu ett andra album.

Det handlar om klassisk dödsmetall enligt det traditionella formatet med gutturalt vrålande sångare, smattrande trummor och arga gitarrer – kan väl jämföras med band som Morbid Angel, Obituary och kanske även tidigare nämnda Sinister. Ganska dyster produktion och det känns väl inte direkt som att bandet kommer med något dramatiskt nyskapande, eller något som känns speciellt fräscht. Ganska typiskt album för genren och inte överdrivet varierat, speltiden hålls dock på vinylskivelängd vilket alltid är positivt även om 38 minuter känns i längsta laget för detta album.

Inte speciellt fantastiskt, inte speciellt uselt heller. Jag skulle väl påstå att det är ett album som fungerar, det glänser inte men man kastar sig inte efter avstängningsknappen heller. Nu finns det dock betydligt bättre alternativ om man är ute efter ett mer traditionellt dödsmetallande album, varför inte något av dem som faktiskt bröt ny mark när det begav sig? Eller kanske något från band som faktiskt bryter lite med traditionerna och hittar nya vägar att uttrycka sig i denna genre? Bloodphemy känns väl kanske tråkiga egentligen, ganska fantasilösa och som att de är nöjda med att kopiera vad andra redan gjort tusentals gånger.

Att repetera gammal skåpmat är väl inte riktigt min beskrivning av hur man hittar på grym musik, jag tycker nog att man kan överse detta album då det känns som att man hört allt förr. Många gånger har det dessutom gjorts bättre än det Bloodphemy presenterar på In Cold Blood, så därför kan jag kallblodigt konstatera att detta album hamnar i de virtuella soporna nu. Kanske att man gillar det om man uppskattar genren, men jag är inte helt övertygad om det.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Black Lion Records
Tre liknande band: Morbid Angel/Sadistic Intent/Obituary

Betyg: HHHHHHH (3/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english