Steelmade
The Stories We Tell

Tracks
1. Remember When (A Piece of Contemporary History)
2. Raise Your Voice
3. The Stories We Tell
4. Fairytales of Childhood Days
5. Ashes over Waters
6. Trial and Tribulation
7. The Best for Last
8. Deal With the Devil
9. Stupidity
10. Appearance and Reality
11. Desire and Love
12. We are Bizarre


Band:
Paul Baron - vocals
Joe Williams - drums
Jadro B. - guitar


Discography:
Love or a Lie (2016)


Guests:


Info:
Recorded, mixed and mastered byKai Stahlenberg at Kohlekeller Studio B
Produced by Steelmade

Released 2018-03-30
Reviewed 2018-02-26

Links:
steel-made.com
youtube

fastball-music

Ståltillverkade schweizare är vad jag granskar idag, och det är historierna de berättar som jag lyssnat på. Det är bandets andra alster, det första släpptes 2016 som också är samma år som bandet bildades. Trions andra album kan enligt pressmaterialet beskrivas som jordnära rock med en alternativ touch. Och det är kanske inte en helt missvisande beskrivning av bandets musik, då det handlar om ganska klassisk rock/hårdrock med en alternativ touch, det låter faktiskt ganska schweiziskt skulle man kunna säga.

Tolv spår får vi, ett dussin historier är vad de har att berätta. De gör så med en kompetent produktion, snygg och modern ljudbild, en kompetent sångare och hyfsad variation. Kanske att man skulle kunna önska sig lite mer djup och lite mer av en egen touch, det hade kanske kunna ha en lite mer personlig touch så att säga. Men det är lättillgänglig musik som är ganska lätt att ta till sig och lätt att tycka om, den som uppskattar musik av den här typen kommer med största sannolikhet finna detta album ganska tilltalande.

Åjo, eller ånej, det är ett album som ger mig lite delade känslor. Det är egentligen inte speciellt spännande kan jag konstatera, kanske till och med lite fantasilöst. Men det finns en och annan riktigt vass höjdpunkt, We are Bizarre som avslutar albumet är ett riktigt bra spår och en riktigt snygg avslutning, en tilltalande avslutning. Men kanske att albumet blir lite långt och kanske också att förutom nämnda spår är det väl inte överdrivet mycket som fängslar mig som åhörare av detta album. Det är helt okej men det sticker ju inte direkt ut i jämförelse med mycken annan liknande musik.

Lite underhållande får jag tillstå att Steelmades historier är, det är ett trevligt album att lyssna på men det kanske inte direkt når upp i nivå med de allra bästa albumen vare sig i genren eller under året som helhet. Det avslutas med ett riktigt snyggt spår men vägen dit kunde som sagt ha varit lite mer intressant. Jag rekommenderar att den som uppskattar schweizisk rockmusik tar sig en närmare titt på detta album, ett album som knappast gör någon lyssnare besviken.

HHHHHHH

 

 

Label: Fastball Music
Tre liknande band: China/Gotthard/Krokus
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english