Within Silence
Return From the Shadows

Tracks
01. We Are The Ones
02. Heroes Must Return
03. Children Of Light
04. Calling From The Other Side
05. In the Darkness
06. The Final Victory
07. You & I
08. Master
09. Return From The Shadows


Band:
Martin Klein - Lead vocals, backing vocals
Richard Germanus - Solo & rhythm guitars
Martin Cico - Rhythm guitars
Viktor Varga - Bass
Peter Gacik - Drums


Discography:
Gallery of Life (2015)


Guests:

Info:
Mixed and mastered by Roland Grapow
Artwork by by Jan Yrlund

Released 2017-10-27
Reviewed 2017-11-08

Links:
within-silence.com
youtube
ulterium

Bandet Within Silence återvänder från skuggorna med sitt andra album, det första släpptes 2015. Det handlar om ett band som inte låter så lite likt Sonata Arctica, ett av spåren trodde jag till och med var en cover – men samtidigt kan man väl inte kritisera dem för att ha inspirerats av ett de kanske bästa power metal-banden i världen. Det sägs vara ett efterlängtat andra album och visst kan det väl säkert vara så bland dem som fastnade för bandets första album för om detta album är någon indikation är det ett kompetent ungt band vi har att göra med.

Det handlar om power metal med klämkäcka låtar, lite symfoniska inslag, mycket körer, snygg produktion och hyfsad energi. Deras främsta styrka är ändå melodierna, sångaren är hyfsad men inte överdrivet speciell och stilen sticker väl inte direkt ut då band som nämnda Sonata Arctica, Theocracy, Stratovarius med flera kan benämnas som tydliga inspirationskällor. Det bjuds på det förväntade låtmaterialet och förutom något direkt plagiat från något annat band är det väl inget som överraskar mig när jag spelar mig genom detta album. Speltiden är omkring timmen vilket ändå får beskrivas som acceptabelt, det känns faktiskt ganska lagom.

Klämkäckt och medryckande är hur jag beskriver detta album, det är ett trevligt power metal album med schyssta låtar – definitivt värt att lyssna på för någon som mig, någon som gillar power metal. Som kritiker är det lite svårare att vara odelat positiv, det är helt enkelt inte ett album som bjuder på något nytt, något fräscht, eller något spännande – det är ett välgjort och bra power metal-album men inte så mycket mer än så. Inget av spåren sticker heller riktigt ut för mig och jag spelar genom albumet utan att fängslas alltför mycket under tiden – det är mer så att jag funderar på om jag inte skulle låta Sonata Arcticas Ecliptica eller Silence få en snurr i skivspelaren eftersom det var ett tag sedan jag spelade dem och de är betydligt mer spännande än detta album.

Inte ett oävet album och det är definitivt ett man gillar som power metal-fan, men om jag kan rekommendera det? Jag kan åtminstone rekommendera att ni tittar närmare på det ifall ni uppskattar power metal. Within Silences andra album är ett snyggt producerat och solitt power metal album utan överraskningar.

HHHHHHH

 

 

Label: Ulterium Records
Tre liknande band: Theocracy/Stratovarius/Sonata Arctica
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english