Warner Drive
Till the Wheels Fall Off

Tracks
01. My Devotion
02. Don’t Give Up
03. Drop Dead Gorgeous
04. The Darkness
05. Karma’s A Bitch
06. Too Late For Sorry
07. LA Psycho Chic
08. Never Gonna Win
09. Anthem Of The Douche
10. You Make Me Smile


Band:
Jonny Law – vocals
Ryan Harris – guitar
Jonny Udell – drums
Candice Levinson – guitar
Elvis James - bass


Discography:
Fully Loaded (2006)
K-Go! (2011)
City of Angels (2014)


Guests:


Info:

Released 2017-07-28
Reviewed 2017-07-14

Links
warnerdrive.com
youtube
dead end exit

Warner Drive kör på tills hjulen faller av, det handlar om album fyra för dem – ett band som enligt uppgift lyckats ganska väl med sina föregående tre album. Kvintetten från Hollywood i Kalifornien, USA kör åtminstone på ganska hårt med livespelningar och kommer att synas överallt från Los Angeles till Helsingfors för den som har vägarna förbi. Deras fjärde album är ett med bra fart och bra energi, ett album av ungdomlig karaktär med enkel punkig hårdrock som lär fungera väldigt bra hos målgruppen som lär vara den unge vuxne upp till 30-35 år någonstans, eller kanske också för de ungdomliga gamlingarna.

Till the Wheels Fall Off är bra producerad energisk punkig hårdrock med klämmiga refränger och en för genren typisk sångare. Det är inte direkt något världsunikt vi stöter på men de kör hjulen av sina instrument om man nu kan skriva något så dumt, och när band bara öser på och gör det bra kan man överse med bristande originalitet. Albumet har tio ösiga låtar med hyfsad variation och en sansad speltid som gör att man skulle kunna spela den om och om igen, flera gånger om – förutsatt att man gillar albumet förstås.

Tummen upp för ett tilltalande album med bra låtar, med bra driv, med bra energi – definitivt ett album värt att titta närmare på för den som gillar punkig hårdrock och antagligen också för den som bara gillar schysst, enkel hårdrock. Det är riktigt bra, riktigt underhållande och ett varmt rekommenderat album. Karma’s a Bitch är albumets höjdpunkt för mig, men låtarna är bra generellt och det finns inget svagare spår på albumet – Anthem of the Douche är ett annat spår som tilltalar på detta väldigt tilltalande album.

Kort sagt kan jag väl bara avsluta med att konstatera att detta album rockar på ordentligt tills hjulen trillar av. Det är ett kul album med trevliga spår, bra driv och energi, ett album jag kan rekommendera till alla som gillar musik med ungdomlig entusiasm. Det är underhållande tills hjulen faller av, det kan vara värt att ge sig ut på en liten Warner Drive.

HHHHHHH

 

Label: Dead End Exit Records
Tre liknande band: Royal Republic/Danko Jones/Rise Against

Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english