Thobbe Englund
Sold My Soul

Tracks
1. Sold My Soul
2. Annihilation
3. I Am
4. The Glow
5. It Burns
6. Steel & Thunder
7. Trägen Vinner
8. The Flame
9. Break the Chains
10. Wounded Knee
11. Farewell

12. The Ashes


Band:
Thobbe Englund – guitar & vocals
Roland Westbom – bass
Elon Andersson – keyboards & hammond
Johan Gradin – Drums


Discography:
Influences (2006)
From the Wilderness (2015)
Before the Storm (2016)


Guests:
Niklas johansson - bass


Info:
Mixed by Thobbe Englund
Mastered by Jonas Kjellgren
Cover and design by Chris Rörland

Released 2017-02-24
Reviewed 2017-02-06

Links:
youtube

metalville

Thobbe Englund som jag först hörde för en herrans massa år sedan när hans band Winterlong släppte sitt debutalbum, jag minns att jag intervjuade honom för Hallowed någonstans kring släppet av hans andra album med samma band. Mycket vatten har flutit under broarna sedan dess och han har hunnit sälja sin själ och blivit ganska välkänd och så vidare. Nu släpper han sitt fjärde album under sitt eget namn och det kallas Sold My Soul, ett album jag skulle beskriva som ganska spretigt men med ett par riktigt vassa höjdpunkter.

Det handlar främst om heavy metal, ganska rå produktion men med bra känsla och driv. En del låtar är lite doomiga och det känns som att de inte riktigt passar ihop med de övriga låtarna på albumet, det blir lite konstiga avbrott här och där. Det är när det blir mer traditionellt det blir som bäst. Man kan dock inte klaga på variationen som bjuds över ett dussin spår med en speltid som känns vettig. Dessutom tycker jag att han sjunger rätt så bra den gode Thobbe och att man överlag kan kalla detta ett väl framfört album.

Bra men spretigt skulle jag vilja påstå att det är, det kunde haft bättre flyt och kanske också låtar som passar bättre tillsammans men det är definitivt ett intressant album att lyssna på. Jag gillar känslan och råheten, valet att vara omodern på ett snyggt sätt. Och det finns dessutom riktigt schyssta låtar som It Burns som jag verkligen gillar, Trägen Vinner är en annan skön favorit där det förutom att vi får en schysst låt också för höra det svenska språket, sådant är alltid skoj. Så det kanske inte är det bästa albumet men det är definitivt ett intressant och ett underhållande sådant.

Jag tycker att det är ett album väl värt att kolla upp, det finns som sagt ett par riktiga höjdarlåtar även om albumet som helhet spretar lite för mycket för att nå del högsta höjderna. För er som gillar lite mer traditionella och mindre finputsade metalliska verk är detta definitivt ett album att kolla upp.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Metalville
Tre liknande band: Winterlong/Raubtier/Judas Priest

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english