Taberah
Sinner's Lament

Tracks
01. Sinner’s Lament
02. Wicked Way
03. Harlott
04. Horizon
05. Child of Storm
06. Dance of the Damned
07. Crypt
08. The Final March of Man
09. Heal Me
10. Hotel California


Band:
Dave Walsh - Bass, Vocals
Tom Brockman - Drums, Percussion, Vocals
Myles "Flash" Flood - Guitars, Vocals
Jonathon Barwick - Guitars, Vocals


Discography:
The Light of Which I Dream (2011)
Necromancer (2013)


Guests:
Laura Cooke - Vocals (additional) (Tracks 1.6,10)
Amy Wiles - Keyboards


Info:
Recorded at Red Planet Studios and Crawlspace Studios in Hobart, Tasmania.
Mixed and Mastered at SLS Studios in Wollongong, NSW.
Mixing, Mastering, Producing by Lord Tim
Engineering, Recording by Joe Haley
Artwork by Hannah Flowers

Released 2017-05-29
Reviewed 2017-07-06

Links:
youtube
soundcloud
killer metal records

Australiska Taberah ger sig ut på en mörk ökenväg på väg mot ett hotell som man inte kan lämna. Det skulle kunna vara ett sätt att beskriva kvartettens tredje album Sinner’s Lament, ett album med ett ganska intressant omslag, ganska snyggt omslag tycker jag att man kan påstå. Men framsidan utgör ju inte bokens innehåll, så vad kan vi säga om det.

Att det handlar om heavy metal, lätt att ta till sig och lätt att tycka om. Ganska melodiös framtoning, sånginsatsen är ganska bra och inte helt ordinär för genren, vilket är positivt. Albumet har nio spår och avslutas med en cover på Eagles klassiska Hotel California, en låt som de satt ordentlig fart på. Och fart kan man påstå att bandet erbjuder i sin musik – bra driv och bra energi. Hygglig variation och fin produktion tycker jag att albumet har att erbjuda och det bör tilltala dem som gillar klassisk heavy metal, och även mer modern och lite mer melodiös form av den genren.

Sinner’s Lament är ett tilltalande album på många sätt, bra låtar, skön energi, tilltalande sångare och så vidare. Covern på Hotel California är också av bra kvalité även om jag föredrar originalet eftersom det förtar lite av låten själ att sätta så mycket fart på den. Det albumet kanske faller lite på är att det inte direkt erbjuder något nytt, vi har hört det förr och även om det är fräschare än mycket annat vi får i genren så är det svårt att påstå så mycket annat än att musik som detta inte direkt kan beskrivas som fantasifullt eller originellt. Men bra är det.

Kort och gott tycker jag att Taberah bjuder på ett schysst album, ett jag kan rekommendera för den som uppskattar klassisk heavy metal. Det är allt jag kan komma på att skriva om detta album, det är snyggt och tilltalande – kan vara värt att titta lite närmare på om du gillar heavy metal.

HHHHHHH

 

 

Label: Killer Metal Records
Tre liknande band: Queen/The Darkness/Helloween
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english