Postcards From Arkham
Manta

Tracks
1. The Kvlt ov Dream
2. Owls Not What They Seem
3. Thoughts Like Silver Bullets
4. Symmetric Kakophony
5. Leviathan
6. Dunwich Shaman
7. Wanderlvst
8. Valley Ov The Past Lives
9. Her Cosmic Song


Band:
Marek Frodys Pytlik


Discography:
Oceanize (2012)
ÆØN5 (2015)


Guests:


Info:

Released 2017-08-01
Reviewed 2017-10-23

Links:
postcardsfromarkham.wz.cz
reverbnation
youtube
bandcamp
Metalgate

Vykorten är tillbaka med ett nytt album, detta album kallas Manta och det ser ganska spännande ut om man bara tittar på omslaget. Och eftersom jag verkligen gillade deras senaste alster hade jag vissa förhoppningar inför detta album som sägs vara inspirerat av Lovecrafts sagor, och även lite mörkare än sin föregångare. Så vad har då denna tjeckiska musikalisk akt lyckats skapa denna gång?

Post black metal är väl kanske en bra beskrivning av vad vi får, av det atmosfäriska slaget. Lite mörkt, med enstaka metalliska inslag som exempelvis i det inledande spåret The Kvlt ov Dreams där det black metal-vrålas och så vidare. Det är också snyggt producerat med bra variation över de nio spåren vi bjuds, och med bara strax över fyrtio minuters speltid kan man inte klaga på att det blir tjatigt. Kanske kan man ha synpunkter på att det blir spretigt, åtminstone har jag läst det någonstans men det är inget jag personligen har synpunkter på – det är en välkomponerad skapelse med vass produktion.

Manta är ett riktigt vasst album med bra låtar rakt igenom och väldigt tilltalande, kanske att man kan påstå att det saknas ett tydligt hitspår men det är ett album av en sådan karaktär att ett sådant egentligen inte är att förvänta. Istället får vi tänkvärd musik med fin svärta, med en väldigt trevlig mörk atmosfär. Och jag skulle nog vilja påstå att det är ett steg framåt i jämförelse med föregångaren som redan den var riktigt vass och riktigt spännande men detta är både vassare och mer spännande och definitivt ett album som är väl värt att sätta tänderna i. Jag kan faktiskt inte hitta något jag direkt vill klaga på, dessa vykort är definitivt värda att titta på och tål närmare granskning.

Och med det kan vi konstatera att Postcards From Arkham fortsätter att leverera riktigt vass musik, Manta är definitivt ett album jag kan rekommendera att ni tittar närmare på. Jag tror faktiskt inte att jag behöver skriva mer än så.

HHHHHHH

 

 

Label: MetalGate Records
Tre liknande band: Dissolving of Prodigy/Awrizis/Alchemist

Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english