Oversense
The Storyteller

Tracks
1. Forgotten Tales
2. Wild Hunt
3. Mr. Mackie‘s Chase For Love
4. Purgatory
5. Sally
6. We‘re Gonna Bring You Thunder
7. Phobia
8. Last Goodbye
9. The Heart Begins To Shiver
10. When The Undead Rise
11. Through The Panther‘s Eyes
12. Bonus Track: Big Bang


Band:
Danny Meyer - Vocals, Guitar, Keyboard
Marco Volpert - Guitar
Marcel Winkler - Guitar
Lisa Geiß - Bass
Patrick Lippert - Drums


Discography:
Dreamcatcher (EP 2014)


Guests:


Info:

Released 2017-05-12
Reviewed 2017-05-12

Links:
oversense.de
youtube

dr music

Tyska Oversense bjuder på historieberättande, eller snarare historieberättaren. Denna historieberättare är tyskarnas första i albumformatet, de har en drömfångande EP i bagaget sedan tidigare. Och de har besökt välkända Gate Studio under inspelningarna och de jämförs med välkända band som Edguy och Brainstorm och det känns inte helt osannolikt att de inspirerats av dessa. Jag är inte speciellt imponerad av skivomslaget, bandets grafiska profil imponerar inte speciellt mycket. Men det är inte bandet grafiska profil det handlar om, så vad ska vi då skriva om vad historieberättaren har att erbjuda?

Vi kan ju börja med att förklara att det handlar om power metal, av det ganska tyska slaget. Lite episkt kanske man kan kalla det, utan att det snubblar iväg till de djupare skogarna. Överlag handlar det om det ganska typiska med tydliga refränger, distinkta melodier, hyfsat med fart – musik som är lätt att ta till sig helt enkelt. Bra produktion, och hyfsat sångare men för lite variation för 69 minuters speltid, det saknas dynamik för att hålla mig intresserad hela vägen från den sparsmakade inledningen till den rockande avslutningen. Jag skriver inte så ofta ”less is more” längre men det är lika ofta sant idag som när jag tjatade mer om det, The Storyteller skulle definitivt ha lyssnat på den frasen.

Det finns väl inte direkt något att klaga på när det gäller historieberättarens pennförande, allt känns bra komponerat och välgjort om än lite långrandigt. Det är en historia som definitivt gynnats av att vara antingen kortare eller mer dynamiskt. En och annan iöronfallande hitlåt hade inte heller skadat, albumet har enbart fina låtar men som jag redan varit inne på så saknar jag någon riktigt framstående låt. Men Oversenses debutalbum visar ändå upp ett intressant band som jag tror kan ha en intressant framtid framför sig, de behöver bara (likt så många andra band) hitta en lite mer egen röst och bli lite bättre på att mörda sina älsklingar.

Oversense bjuder på ett schysst debutalbum med ett dussin schyssta spår och kompetent produktion. The Storyteller kommer nog att tilltala fans av klassisk power metal av det tyska slaget, så om du är en av dem kommer du säkerligen inte bli besviken om du spenderar ett par av dina surt förvärvade stålar på detta album.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Dr. Music Records
Tre liknande band: Edguy/Orden Ogan/Brainstorm
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english