Midnite Hellion
Condemned to Hell

Tracks
1. Black And White
2. Death Dealer
3. Cross The Line
4. Enter The Nightmare
5. Soldiers Of Hades
6. The Fever
7. Rip It Up
8. The Morrigan
9. Teenage Bloodsuckin' Bimbos


Band:
Rich Kubik – Bass Guitar/Vocals
Mario DiBartolo – Guitars
Drew Rizzo – Drums


Discography:
2013: One
2005: Within Shadows EP


Guests:
Mario DiBartolo - Guitars (additional) (tracks 4, 7)
Teresa La Mantia - Vocals (additional) (track 9)


Info:
Cheryl - Layout
Len Carmichael - Engineering, Mixing, Mastering
Five Miligrams - Artwork

Released 2017-09-15
Reviewed 2017-12-19

Links:
midnitehellion.com
youtube
witches brew

Fördömda till helvetet beskriver sig bandet Midnite Hellion ett band från de öde markerna kring Trenton, New Jersey i USA. Ett band som existerat sedan 2011 och Condemned to Hell är deras första album, och det har vi tittat lite närmare på. Och jag kan väl påstå att jag tycker att skivomslaget är hyfsat flott, och jag skulle nog övervägt en vinylversion av det om jag haft möjlighet att införskaffa en sådan. Det är ett album med nio spår som alla har ganska typiska heavy metal-titlar.

Det är thrashig heavy metal som erbjuds, musik med bra driv och mycket energi. Lite thrashig sång och så vidare, ingen direkt fantastisk sång skulle jag vilja påstå men den passar bra in bandets ljudbild. Kanske inte den mest finputsade eller moderna produktion jag hört, lite klassiskt stiliserat kan man nog påstå och kanske inte heller det mest varierade album jag hört i mitt liv, inte ens för genren. Det känns faktiskt en aning långt trots en speltid på 37 minuter.

Ett ganska underhållande album, för den som gillar lite mer råbarkad tungmetall är det ett bra val – ett album att titta närmare på. Inget direkt nyskapande eller nytänkande, det är inte heller ett album som har någon direkt utstickande superhit. Några schyssta låtar men ingen som riktigt sticker ut, och för mig som kritiker är det svårt att verkligen ta till mig ett album som detta – det har inget som verkligen fängslar mig. Det känns mest som ett album av fans för fans, ett album som vänder sig till dem som tycker att det ska vara som det var förr och skräms av förändring – för den som vill höra samma sak igen och igen.

Det är ett ganska underhållande album får jag ändå påstå, kanske inget som sticker ut men ett som ändå lär gå väl hem hos tungmetallfans. Jag ger omslaget tummen upp och en bifallande nick till det musikaliska, Condemned to Hell är definitivt ett album som kan lyssnas på.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Witches Brew
Tre liknande band: Tygers of Pan Tang/Armored Saint/Blitzkrieg

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english